Prijava

Vaša prijava

HVIDR-a Velika Gorica slavi 30-tu obljetnicu

[]

Prije trideset godina u Velikoj Gorici je u izrazito teškim vremenima za Hrvatsku s ciljem međusobnog pomaganja i potpore, s posebnom pažnjom prema teže ranjenim i oboljelim hrvatskim braniteljima osnovana HVIDR-a, koja uz članove iz Velike Gorice okuplja i članove iz susjednih općina Kravarsko i Orle.

-HVIDR-a Velika Gorica danas vrlo aktivno djeluje kroz humanitarni rad, sportske aktivnosti, pomoć članovima kojima je to najpotrebnije, stručnu i pravnu pomoć članovima u ostvarivanju prava koja su definirana Zakonom RH, pomoć članovima i na mnogo drugih različitih načina kada su u potrebi u svakodnevnom životu. Osim toga, naše je djelovanje usmjereno i na humanitarni rad u trenucima kada je to najpotrebnije. Ono na što smo najponosniji svakako je naš malonogometni turnir koji je postao jednim od zaštitnih znakova našega grada kada se radi o sportu i Maraton koji se organizira u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja- ističu u velikogoričkoj HVIDR-i, koja ovih dana slavi svoju tridesetu obljetnicu.

Ranije već vodstvo Udruge bilo je na prijemu u Gradu gdje je održan sastanak na temu “Udruga HVIDR-a Velika Gorica, jučer-danas-sutra”. Večeras je služena misa za sve poginule i umrle članove Udruge i sve hrvatske branitelje, dok se obilježavanje nastavlja sutra. Za 9,00 sati najavljeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja Golubica na platou ispred Gradskog groblja, dok će se u 18 sati u Društvenom domu u Ribnici održati svečana sjednica u prigodi 30. obljetnice osnivanja i djelovanja Udruge.

Objava HVIDR-a Velika Gorica slavi 30-tu obljetnicu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.