Prijava

Vaša prijava

HVIDR-A PROSLAVILA 30-TU OBLJETNICU: Bez branitelja ne bi bilo Hrvatske

[]

Obilježavanje 30-te obljetnice HVIDR-e Velika Gorica nastavljeno je u Ribnici gdje je održana svečana sjednica povodom tako značajnog jubileja, kojem je jutros prethodilo polaganje vijenaca kod Golubice na platou kod Gradskog groblja.

Obilježavanju se odazvao i predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, koji je poručio bez branitelja ne bi bilo ni Hrvatske.

-Neosporna istina je da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika da ne bi bilo niti Hrvatske. Što vrijeme više protječe, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije- rekao je Milanović i zahvalio svim braniteljima.

-Prije 30 godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika, uspješna i moćna priča- istaknuo je predsjednik Milanović i podsjetio kako je Hrvatska prije 30 godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji.

O povijesti Udruge u proteklih 30 godina najznačajnije podatke iznio je Slavko Tolić.

-HVIDR-a Velika Gorica danas vrlo aktivno djeluje kroz humanitarni rad, sportske aktivnosti, pomoć članovima kojima je to najpotrebnije, stručnu i pravnu pomoć članovima u ostvarivanju prava koja su definirana Zakonom RH, pomoć članovima i na mnogo drugih različitih načina kada su u potrebi u svakodnevnom životu. Osim toga, naše je djelovanje usmjereno i na humanitarni rad u trenucima kada je to najpotrebnije- kazao je Tolić i posebno apostrofirao malonogometni turnir po kojem je Udruga i najpoznatija.

-Ono na što smo najponosniji svakako je naš malonogometni turnir koji je postao jednim od zaštitnih znakova našega grada kada se radi o sportu i Maraton koji se organizira u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja- ističu u velikogoričkoj HVIDR-i, koja ovih dana slavi svoju tridesetu obljetnicu- zaključio je Tolić.

Objava HVIDR-A PROSLAVILA 30-TU OBLJETNICU: Bez branitelja ne bi bilo Hrvatske pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.