Prijava

Vaša prijava

Velikoj Gorici gotovo 4 milijuna kuna za sanaciju šteta i obnovu zgrada oštećenih potresom

[]

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović uručio je 3,9 milijuna kuna vrijedne ugovore gradonačelniku Grada Velike Gorice Krešimiru Ačkaru za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području grada Velike Gorice.

Ovim ugovorima osigurana su sredstva za sanaciju i obnovu dvorca Stari grad Lukavec, zgrade Veleučilišta Velika Gorica i 8 zgrada osnovnih i područnih škola te 6 dječjih vrtića s područja Velike Gorice.

-Svi projekti koje smo prijavili i aplicirali na ovome natječaju za obnovu od strane Županije su prihvaćeni. Suradnja Velike Gorice i Zagrebačke županije konačno dolazi na onu razinu koju svaki Velikogoričan priželjkuje- istaknuo je gradonačelnik Ačkar, te napomenu kako ovo nisu prvi novci koje je Grad dobio zbog posljedica potresa.

-Novci su do sada bili usmjereni prema žiteljima koji su bili ostali bez domova, dok su ovo sredstva za zgrade javnih namjena. Sada nam preostaje nastavak prijave na natječaje, tu prvenstveno mislim na Područnu školu u Dubrancu koja je u potpunosti srušena- kazao je Ačkar, koji vjeruje kako će Zagrebačka županija u što skorije vrijeme poboljšati uvjete u Domu zdravlja i Hitne pomoći.

Zamjenik župana Damir Tomljenović kazao je kako je ovo tek početak svih projekata koje će Velika Gorica moći prijaviti na županijske natječaje.

-Ove godine u proračunu za sanaciju štete od potresa u proračunu je osigurano 80 milijuna kuna, a svake godine tome se pridodaju i decentralizirana sredstva od 40 milijuna. Vjerujem kako ćemo u suradnji sa svim gradovima i općinama napraviti dobar posao- poručio je Tomljenović.

Objava Velikoj Gorici gotovo 4 milijuna kuna za sanaciju šteta i obnovu zgrada oštećenih potresom pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Pisanica