Prijava

Vaša prijava

Gorica slavila u Poreču i ostala u igri za treće mjesto

[]

U 9. kolu Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, očekivano nije bilo iznenađenja. Ali, Sesvete su ozbiljno namučile Zagreb. Nexe je rutinski odradilo posao protiv Varaždina i upisalo još jednu veliku pobjedu. Gorica je tek u završnici slomila otpor Poreča i ostala u igri za treće mjesto. Gorica je na kraju slavila s 32:29 i kolo prije kraja bodovno se poravnala sa Sesvetama, koje sada dolaze u Veliku Goricu.

Najviše neizvjesnosti u 9. kolu očekivano bilo je u Poreču gdje je domaćin dočekao Goricu. U prvom dijelu uglavnom se igralo pogodak za pogodak. Minimalna, ili prednost od dva pogotka, većim dijelom bila je na strani Gorice, koja je na odmor otišla s minimalnom prednošću 17:16.

Igrači trenera Andrije Nikolića nešto odlučnije otvaraju nastavak pa u 37. minuti semafor pokazuje 18:21, no domaćin ne posustaje i uspijeva stalno držati priključak. U nekoliko navrata Gorica je imala i +4, no pitanje pobjednika odlučeno je tek u posljednjim trenucima kada Gorica s dva pogotka zaredom u posljednje dvije minute otklanja sve dvojbe oko pobjednika.

Goricu je do pobjede predvodio sjajni Ivan Laljek koji je postigao 12 zgoditaka.

Objava Gorica slavila u Poreču i ostala u igri za treće mjesto pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.