Prijava

Vaša prijava

FOTO: Započeli radovi na uređenju pješačko-biciklističke staze uz Jezero Čiče, uskoro i staza do Vukovinskog jezera

[]

Jutros su započeli radovi na uređenju pješačko-biciklističke staze uz Jezero Čiče. Time se velikom broju rekreativaca, ali i ribiča omogućava odlazak do popularnog jezera, koje bi uskoro moglo biti obogaćeno i drugim sadržajima. Radove je obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima te predsjednik ŠRU Odre Ognjen Cahun, koji je izrazio zadovoljstvo što je došlo do ove aktivnosti, koja je bila dugogodišnja želja brojnih ribiča.

-Pomalo je nestvarno vidjeti bager s ove strane jezera. Ovime se otvara i ponuda ribolovnog turizma, jer Velika Gorica je najbogatija vodama koje mi nastojimo sačuvati i prenijeti sljedećoj generaciji. Ovo nam je bila dugogodišnja želja i sada je napokon pokrenuta. Nakon ovoga mi krećemo s kontinuiranim projektima izgradnje ribolovnih pozicija i daljnjeg otvaranja jezera građanima i ribičima- ispričao nam je Cahun.

Kako je istaknuo gradonačelnik Ačkar radovi bi trebali potrajati narednih petnaestak dana, a ukupna je investicija vrijedna 200 tisuća kuna.

-Nastavljamo s obogaćivanjem sadržaja uz naša jezera. Ovdje će ostati netaknuta priroda, stazu ćemo nasuti i lijepo urediti okoliš do ulaska u Veliku Goricu, tamo do Lidla- istaknuo je Ačkar.

Također, gradonačelnik je izvijestio kako je završen natječaj, a uskoro bi trebao biti poznat i izvođač radova na biciklističkoj stazi uz Vukovinsko jezero i radar.

-Želimo jednog dana zaokružiti cjelinu kako bi jednog dana Velikogoričani pješačko-biciklističkim stazama mogli obići sva tri naša jezera i tako upotpuniti svoje slobodno vrijeme u prirodi- zaključio je Ačkar.

Objava FOTO: Započeli radovi na uređenju pješačko-biciklističke staze uz Jezero Čiče, uskoro i staza do Vukovinskog jezera pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.