Prijava

Vaša prijava

USKOK podignuo optužnicu protiv šestorke koja je na području Velike Gorice uzgojila 35 kilograma marihuane

[]

USKOK je podignuo optužnicu protiv dvojice hrvatskih i četvorice srpskih državljana koje tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja u Velikoj Gorici uzgojili 35 kilograma marihuane namijenjene daljnjoj preprodaji.

Tužiteljstvo je izvijestilo da su optužnicom, podignutom pred zagrebačkim Županijskim sudom, obuhvaćeni 33-godišnji i 30-godišnji hrvatski državljanin te četvorica srpskih državljana u dobi od 30 do 39 godina.

Prema USKOK-ovoj optužnici, 33-godišnji hrvatski državljanin je od kolovoza do prosinca 2021. nabavio sjemenje konoplje i opremu za njezin uzgoj, dok je 30-godišnjeg hrvatskog državljanina zadužio da osigura prostor za umjetni uzgoj i preradu konoplje. Uz to, USKOK tereti 33-godišnjeg hrvatskog državljanina da je angažirao srpske državljane za branje, sušenje i prerađivanje sazrelih stabljika konoplje.

Tužiteljstvo ističe da je pretragom prostorija s improviziranim laboratorijem na području Velike Gorice pronađeno 35 kilograma marihuane te uređaji za osvjetljivanje i ventilaciju zraka.

USKOK je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.

Objava USKOK podignuo optužnicu protiv šestorke koja je na području Velike Gorice uzgojila 35 kilograma marihuane pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.