Prijava

Vaša prijava

Plenković primio Ilića i Cruckshanka koji su preveslali Atlantik: Pokazali ste čeličnu volju, odvažnost i domoljublje

[]

Premijer Andrej Plenković u petak je primio hrvatske branitelje i umirovljene časnike Wernera Ilića i Martina Cruickshanka koji su uspješno preveslali Atlantik te im čestitao jer su “ostvarili zadani cilj i pokazali čeličnu volju, odvažnost i domoljublje”.

-Zadovoljstvo mi je primiti hrvatske branitelje Wernera Ilića i Martina Cruickshanka, koji su stigli u Hrvatsku nakon što su u 83 dana uspješno preveslali Atlantik. Ostvarili su zadani cilj i pokazali čeličnu volju, odvažnost i domoljublje. Čestitke od srca!-napisao je premijer Plenković na Twitteru.

Ilić i Cruickshank na put preko Atlantika su krenuli 15. siječnja ove godine, na dan kada je 1992. međunarodna zajednica priznala Republiku Hrvatsku. Na Barbados su nakon 83 dana plovidbe, stigli 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, podsjetivši tako svjetsku javnost na važnost očuvanja i zaštite oceana i mora. Pokrovitelj projekta “Veslom preko Atlantskog oceana” je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Dvojica dragovoljaca Domovinskoga rata svoj su uspješni povijesni pothvat prelaska Atlantika posvetili svim braniteljima.

Objava Plenković primio Ilića i Cruckshanka koji su preveslali Atlantik: Pokazali ste čeličnu volju, odvažnost i domoljublje pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.