Prijava

Vaša prijava

LUDA UTAKMICA U VELIKOJ GORICI: HNK Gorica imala dva gola prednosti, na kraju spašavali bod

[]

U susretu 34. kola 1. HNL, HNK Gorica i Lokomotiva na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrali su 3:3. Domaći su poveli 2-0 pogocima Iyayija Atiemwena i Anthonyja Kalika, no Josip Pivarić, Ibrahim Aliyu i Sandro Kulenović su preokrenuli na 2-3 da bi Kalik svojim drugim golom s 11 metara postavio konačnih 3-3.

Gorica je do vodstva stigla nakon novog velikog kiksa vratara Lokomotive Nevistića kojemu je ne odveć snažan udarac Atiemwena s 25 metara prošao kroz ruke, pa i kroz noge te završio u mreži. I u prošlom kolu Nevistiću se dogodila slična situacija protiv Dinama, tada je imao djelomično opravdanje jer je padala kiša i lopta je bila mokra, no ovoga puta nema olakotnih okolnosti. Na 2-0 Kalik je povisio nakon što ga je lijepo uposlio Matar, a Australac hrvatskih korijena je udarcem s 15-ak metara pogodio bliži kut Nevistićeva gola.

Povratak Lokomotive započeo je samo dvije minute potom, Aliyu je probio desni bok, poslao povratnu loptu za Cokaja, a ovaj je s 15-ak metara proslijedio loptu natrčalom Pivariću koji je mirno realizirao lijepu akciju. Na 2-2 poravnao je Aliyu udarcem s pet metara iskosa s desne strane nakon ubačaja Pivarića.

Potom su oba sastava ostala s po igračem manje jer su zbog dva žuta kartona isključeni Pivarić u 67. i Keita u 72. minuti, a igra s po 10-oricom sa svake strane donijela je još po gol sa svake strane u završnici.

Lokomotiva je do prvog vodstva na utakmici stigla u 85. minuti nakon neshvatljive pogreške Steenvoordena koji je u vlastitom kaznenom prostoru loptu dodao suparniku u noge, a Cokaj je taj poklon iskoristio za asistenciju Kulenoviću kojemu nije bilo teško zatresti mrežu. Ipak, da Gorica ne ostane bez ijednog boda pobrinuo se branič Lokomotive Vranjković koji je u 89. minuti nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Kalik.

Objava LUDA UTAKMICA U VELIKOJ GORICI: HNK Gorica imala dva gola prednosti, na kraju spašavali bod pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.