Prijava

Vaša prijava

Gorica s prednošću u četvrtfinalnu seriju, u Zagrebu još jednom pala Cedevita Junior

[]

U prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja HT Premijer Lige, košarkaši Gorice po četvrti su puta ove sezone svladali Cedevitu Junior. U Dvojki Doma sportova, Goričani su slavili s 95:92 i na korak su do polufinala, što će pokušati izboriti u subotu kada je na rasporedu druga utakmica.

Bio je to nadasve zanimljiv susret u koje je Gorica u prvom dijelu imala +8, no domaći košarkaši su se vratili i na odmor otišli s minimalnom prednošću (52:51). Zagrepčani su odlično otvorili drugo poluvrijeme i uz dvije trice Sandra Rašića, jednu Radovića i jedno polaganje Jure Planinića napravili seriju 11-1 za odlazak na 63:52. Međutim, tu utakmicu ipak nisu uspjeli prelomiti. Nešto kasnije Gorica je napravila seriju 10-0, kojom se sa zaostatka 54:65 približila na 64:65, a u posljednju četvrtinu ušlo se sa 71:69 za Cedevitu Junior.

Odluka o pobjedniku pala je u samoj završnici. Nakon što je Goran Filipović na 1:39 min. do kraja zabio dva slobodna bacanja, rezultat je bio izjednačen na 91:91, a Dino Cinac potom je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za minimalnu prednost gostiju. Uslijedile su potom greške Cedevite Junior. Prvo je Zagrepčanima istekao napad, kasnije je Filipu Bundoviću suđen prekršaj u napadu, a onda je i Filipović promašio za vodstvo. Nakon što su na 11.9 sekundi gosti s dva slobodna bacanja Ivana Batura poveli 94:91, trener domaćina Damir Mulaomerović pozvao je timeout. No, u sljedećem napadu Zagrepčana Mate Kalajžić presjekao je dodavanje mladog Kučića, a onda i zabio oba slobodna bacanja i Gorica je tako došla do pobjede.

Uz spomenutog Kalajžića koji je susret završio s 18 poena, 7 skokova i 4 asistencije, kapetanski je odigrao Borna Kapusta koji je uz 19 poena imao i 6 asistencija.

Objava Gorica s prednošću u četvrtfinalnu seriju, u Zagrebu još jednom pala Cedevita Junior pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.