Prijava

Vaša prijava

FOTO: Cedevita Junior uzvratila Gorici, majstorica odlučuje o putniku u polufinale

[]

Serija se ipak vraća u Zagreb. Košarkaši Gorice nisu uspjeli obraniti break iz Doma sportova. U “penal” završnici bolje su se snašli gostujući košarkaši koji su minimalnom 86:85 pobjedom uspjeli preživjeti za njih neugodno gostovanje, na kojem su u prethodna dva susreta doživjeli poraze.

Bio je to neizvjestan susret u kojem je prednost većim dijelom susreta bila na strani Vitamina, koji su najvećih +10 imali u 15. minuti nakon trice Gorana Filipovića.

Goričke košarkaše, koji su ovoga puta imali i dobar vjetar u leđa s tribina, nije obeshrabrilo. Krenuli su još odlučnije te su u trećoj četvrtini smanjili zaostatak na samo dva poena, da bi Kapusta tricom sa zvukom sirene na isteku treće četvrtine smanjio na samo koš zaostatka (58:59).

Gotovo pet minuta u četvrtoj četvrtini Gorica je bila na samo dva ubačaja, što su gosti iskoristili za odvajanje na 60:68, no s dvije uzastopne trice Gorica vraća utakmicu u neizvjesne vode, a konačna odluka o pobjedniku pada u posljednje četiri sekunde kada je Karlo Uljarević kod vodstva Cedevite Junior 84-82 namjerno promašio drugo slobodno bacanje u nastojanju da se nakon skoka u napadu izbori produžetak, ali lopte se domogao Jure Planinić da bi potom Emir Šabić pogodio oba slobodna bacanja za nedostižnih 86-82. Uljarević je tricom sa zvukom sirene samo ublažio poraz Gorice.

Šest igrača Cedevite Junior postiglo je dvoznamenkast broj poena, najviše Josip Batinić 15, dok je Mate Kalajdžić s 23 koša bio prvi strijelac Gorice.

HT PREMIJER LIGA – DOIGRAVANJE ZA PRVAKA , ČETVRTFINALNA SERIJA, 2. UTAKMICA
KK GORICA – KK CEDEVITA JUNIOR 85:86 (19:22. 21:24, 18:13, 27:27)
KK GORICA: Uljarević 21, Tomas 5, Kalajžić 23, Batur 7, Mašić 2, Perica, Cinac 11, Majić 2, Miloloža, Sokol, Baković 2, Kapusta 12. TRENER: Mladen Starčević
KK CEDEVITA JUNIOR: Ogrizović, Radović 10, Kučić 6, Rašić 3, Filipović 13, Miličević, Šabić 4, Bošnjak 11, Planinić 13, Vučić 13, Batinić 15. TRENER: Damir Mulaomerović

Objava FOTO: Cedevita Junior uzvratila Gorici, majstorica odlučuje o putniku u polufinale pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.