Prijava

Vaša prijava

Velikogorička taekwondoistica Ema Bakula osigurala Svjetsko kadetsko prvenstvo

[]

Protekle subote u organizaciji TKD Susedgrad Sokol održan je međunarodni turnir „Susedgrad Sokol pokal 2022“. Na turniru je nastupilo preko 600 natjecatelja iz Hrvatske,
Slovenije i BiH, a među sudionicima bio je i Taekwondo klub Velika Gorica, koji je nastupio s deset natjecatelja koji su osvojili četiri odličja – jedno zlato i tri bronce.

Ovaj turnir je bio i drugi kvalifikacijski ( Kadeti A) za kadetsko Svjetsko prvenstvo koje će se krajem srpnja održati u Sofiji. U konkurenciji „Kadeta A“ koji su se
natjecali za Svjetsko prvenstvo nastupili su: Ema Bakula, Katarina Bačurin, Petra Braim i Dora Habijančić.

Katarina i Petra su poražene u prvom kolu. Dora Habijančić je odličnim nastupom došla do polufinala i izgubila od prve nositeljice te tako osvojila brončanu medalju, dok je Ema Bakula koja je na prvom kvalifikacijskom turniru bila prva to ponovila i sada te tako osigurala nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Bugarskoj.

-Strašno veliki rezultat za naš klub, jer opet imamo reprezentativku i to na Svjetskom prvenstvu- s ponosom je istaknuo trener Igor Matić.

U konkurenciji „Kadeta B“ medalje brončanog sjaja osvojile su Lana Horvat i Lejla Lea Kajfeš.

Objava Velikogorička taekwondoistica Ema Bakula osigurala Svjetsko kadetsko prvenstvo pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.