Prijava

Vaša prijava

Sjajna Gorica još jednom sredila Cedevitu Junior i ušla u polufinale

[]

Košarkaši Gorice izborili su plasman u polufinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske nakon što su u odlučujućoj, trećoj utakmici četvrtfinala Domu sportova pobijedili Cedevitu Junior sa 78-72.

Bila je to sedma međusobna utakmica ova dva kluba ove sezone, Gorica je pobijedila u pet, a Cedevita Junior u dvije utakmice. Sve utakmice četvrtfinalne serije završile su rezultatom s par koševa razlike, a tako je bilo i večeras premda je Gorica u trećoj dionici imala čak 16 razlike.

Momčad Mladena Starčevića bolje je ušla u susret i nakon prve četvrtine imala je 12 koševa prednosti (26-14). U drugoj četvrtini domaćin se približio na pet koševa zaostatka (30-35), no Gorica je zaključila prvo poluvrijeme serijom 6-0 za +11 na poluvremenu.

Gosti su u trećoj četvrtini imali i 16 koševa prednosti (48-32), no Cedevita je minutu i pol prije kraja utakmice smanjila na samo dva koša minusa (64-66). U neizvjesnoj završnici Gorica je uspjela sačuvati prednost i na kraju slaviti sa +6.

Goricu su do pobjede predvodili Mate Kalajžić s 19 koševa, Marko Baković sa 16 koševa i šest skokova, te Borna Kapusta i Ivan Batur s po 11 koševa. Kod Cedevite Junior najefikasniji su bili Goran Filipović s 22 koša i šest asistencija, te Filip Bundović s 13 koševa.

Objava Sjajna Gorica još jednom sredila Cedevitu Junior i ušla u polufinale pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.