Prijava

Vaša prijava

FOTO: Dugo Selo bodom iz Kurilovca zacementiralo drugo mjesto, Kurilovčani nezadovoljni suđenjem Petrunića

[]

Zadovoljniji su nakon današnjeg susreta 32. kola 3. HNL u Kurilovcu, bili nogometaši i vodstvo Dugog Sela, koje je osvojenim bodom dva kola prije kraja potvrdilo drugo mjesto i plasman u Jedinstvenu Treću ligu. U samo godinu dana predsjednik Damir Fintić i ljudi oko njega uzdigli su klub na svim razinama, a konačna potvrda stigla je osvajanjem drugog mjesta u Trećoj ligi što je najveći uspjeh kluba u novijoj povijesti.

Susret na Udarniku između domaćeg Kurilovca i Dugog Sela završio je bez pobjednika 1:1. Prema prikazanome najrealnije, iako će domaći reći kako su oštećeni, jer sudac Marko Petrunić, odlučio je pokazati kako je on glavni “glumac” korektne utakmice u kojoj nije bilo ozbiljnijeg grubljeg starta. No, to njega nije spriječilo da iskartonira Kurilovčane, koji su posljednjih desetak minuta igrali bez isključenog Mije Šarića. Uspjeli su izdržati i osvojiti bod i naplatiti dobru igru.

Prvih 45. minuta završilo je vodstvom domaće momčadi koja je povela golom Alilija u 41. minuti, nakon što ga je u mat situaciju izbacio iskusni Marin Matoš. Prije toga veliku šansu za domaću momčad zapucao je Selman, kojem je zicer skinuo gostujući vratar Anić, dok se na suprotnoj strani istaknuo Išek, koji je u 36. sjajno reagirao nakon stopostotne šanse Mikulića.

Gosti su do izjednačenja stigli početkom drugog dijela iz kaznenog udarca. Vodeći se slobodnim sudačkim uvjerenjem danas neuvjerljivi Petrunić povlačenje Nežića i Mikulića okarakterizirao je najstrožom kaznom za goste. S bijele točke precizan je bio Darojković.
Zaprijetio je nakon toga Kurilovec preko Muse, dok je Grdenić koju minutu kasnije propustio veliku priliku za vodstvo Kurilovca, kojeg je mata u 77. minuti spasio Išek, nakon što je sjajno obranio udarac Slunjskog kojeg je centaršutom pronašao Darojković. Isti su igrači i minutu kasnije bili u naslovnoj ulozi, no i ovoga puta kao pobjednik je izašao domaći vratar.

U preostalom vremenu ozbiljnih prilika nije bilo, a kada su gostujući igrači čuli kako je Lučko poraženo od Vrapča, moglo je započeti dugoselsko slavlje, jer uoči posljednjih 180 minuta Dugo Selo je osiguralo drugo mjesto.

3. HNL SREDIŠTE, 32. KOLO
NK KURILOVEC – NK DUGO SELO 1:1 (1:0)
STRIJELCI: 1:0 Alili (41), 1:1 Darojković (52 – 11 m)
NK KURILOVEC: Išek, Grdenić (od 73. Tolj), Knežić, Radoš, Musa, Šarić, Alili (od 73. Resler), Selman (od 87. Župetić), Bolješić, Matoš (od 90. Bakula), Kušec. TRENER: Senad Harambašić
NK DUGO SELO: Anić, Darojković, Domić, Cetina (od 46. Slunjski), Rašić, Bastalec, Munić, Kovačić, Grgić (od 46. Puretić), Čečura, Mikulić (od 76. Bogdanović). TRENER: Ivan Božić

Objava FOTO: Dugo Selo bodom iz Kurilovca zacementiralo drugo mjesto, Kurilovčani nezadovoljni suđenjem Petrunića pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.