Prijava

Vaša prijava

Prva skupina navijača završila u istražnom zatvoru, tijekom dana odluka o ostatku privedenih

[]

Prvoj desetorici uhićenih zbog izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorištu Desinec određen je jednomjesečni istražni zatvor, a velikogorički sud tijekom dana trebao bi odlučiti i o pritvaranju ostalih privedenih navijača.

Svoj desetorici istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kazala je novinarima glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.

U prvoj skupini koja je, nakon ispitivanja na tužiteljstvu i sudskog ročišta, pritvorena u Remetincu mladići su rođeni između 1998. do 2002. godine, a tužiteljstvo ih sumnjiči za nerede u kojima su ozbiljno ugroženi životi i imovina. Jedan od njih i ranije je osuđivan zbog sličnih nedjela s elementima nasilja, dok osmorica nisu kažnjavana, otkrila je glasnogovornica suda.

Na velikogorički sud dolaze u grupama, a posljednja skupina pred sucem istrage trebala bi se naći iza 17 sati.

Odvjetnici nekih osumnjičenika izjavili su da su njihovi branjenici u potpunosti odbacuju optužbe. Najavili su i žalbe na odluku suca istrage, o čemu bi idućih dana trebalo odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Objava Prva skupina navijača završila u istražnom zatvoru, tijekom dana odluka o ostatku privedenih pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.