Prijava

Vaša prijava

VIDEO/FOTO: Nogometni klub Mraclin proslavio 90. rođendan, Mladenu Galekoviću-Gali Zlatna plaketa

[]

5. lipnja 1932. u Mraclinu je osnovan nogometni klub, koji je opstao sve do današnjih dana. Upravo na dan osnivanja, održana je i svečana akademija kluba, na kojoj su se bivše i sadašnje generacije igrača, predstavnici udruga, sponzori i prijatelji kluba, kao i osobe iz javnog života upoznale s radom i djelovanjem kluba u proteklih devedeset godina.

Polusatni film dočarao je bogatu klupsku povijest, kao i monografija “90 godina tradicije nogometa u Mraclinu” autora Vitomira Štubana, vjernog kroničara svih mraclinskih nogometnih događanja od 2000. godine.

-Na ovaj se način prisjećamo samih nogometnih početaka, uspona i padova, legendarnih momčadi, igrača i vjernih navijača od daleko 1932. pa sve do danas. Siguran sam kako su scene iz filma probudile emocije kod svih okupljenih. Posebnu zahvalu upućujem Mladenu Galekoviću, koji nam je omogući da ovu svečanost održimo u svečanom slanu PPS Galekovića- istaknuo je predsjednik Goran Vukašinec.

Upravo je Mladenu Galekoviću dodijeljeno najviše klupsko priznanje Zlatna plaketa, jer Galeković je uz klub vezan dugi niz godina, i nikada nije rekao “ne” svome Mraclinu, gdje je i više nego uspješno obnašao i dužnost predsjednika.

-Za nas u Mraclinu nogometni klub znači sve, to nam je oduvijek bila najveća ljubav, veselje, ali i tuga. Tu je ekipa i klapa, ali i zajedništvo, a to te pričinjava sretnim, zadovoljnim i ponosnim. Drago mi je što danas imamo jednu mladu, poletnu i elitnu upravu koja uz nas sponzore može napraviti puno više- kazao je Mladen Galeković, kojem su u sjećanju brojne uspomene na legendarne klupske dane.

-Naravno najviše se pamte pobjede i slavlja- poručio je Galeković.

Osim toga vodstvo kluba priznanja i zahvalnice dodijelilo je brojnim igračima, predsjednicima, klupskim legendama i sponzorima.

A kakva bi to fešta bila da se na kraju nije zaorila i klupska himna u izvedbi TS Alibi.

Objava VIDEO/FOTO: Nogometni klub Mraclin proslavio 90. rođendan, Mladenu Galekoviću-Gali Zlatna plaketa pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.