Prijava

Vaša prijava

Borna Kapusta na Mulaomerovićevom popisu za posljednji ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

[]

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović objavio je popis igrača za dvije preostale kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine igrati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Hrvatsku očekuju gostujuća utakmica u Sloveniji 30. lipnja i domaća utakmica protiv Finske 3. srpnja u Rijeci.

Izbornik Damir Mulaomerović vodio je Hrvatsku u posljednjem ciklusu u veljači kada je reprezentacija upisala i poraz i pobjedu protiv Švedske te s tom pobjedom i dalje ostala u utrci za Svjetskim prvenstvom.

– Odlučili smo se za jedan širi spisak od 26 igrača. Bilo je dosta nepoznanica oko igranja NBA igrača, a u međuvremenu smo dobili potvrdu da oni mogu trenirati od 27. lipnja pa nadalje, dakle samo tri dana prije utakmice. Stoga imamo širi spisak, a svi su igrači zaslužili biti na njemu. Iz te ćemo baze izabrati one koji će 15. lipnja doći na pripreme. Tako ćemo pozvati i nekoliko igrača više jer nećemo biti u mogućnosti koristiti NBA igrače do 27. lipnja. Naravno da ćemo gledati i tko je kad završio s natjecanjima i da neke momke osvježimo i nadam se da će nas što više doći na početno okupljanje, kazao je izbornik koji je naveo kako okupljanje ne prolazi bez problema.

– Imamo određenih problema jer je, primjerice, Karlo Matković u NBA na treninzima, no neke ćemo probleme rješavati u hodu te uskoro objaviti i kraći spisak igrača za pripreme koje kreću u Opatiji, kazao je izbornik Mulaomerović osam dana uoči početka priprema.

Na širem popisu igrača za 3. ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine tako su se našli Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Mate Kalajžić, Borna Kapusta, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Filip Krušlin, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Dominik Mavra, Toni Jelenković, Ivan Ramljak, Pavle Marčinković, Toni Nakić, Roko Prkačin, Željko Šakić, Tomislav Zubčić, Matej Rudan, Dario Drežnjak, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić, Karlo Matković i Danko Branković.

Objava Borna Kapusta na Mulaomerovićevom popisu za posljednji ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.