Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica se približava europskom standardu kada je u pitanju predškolski standard

[]

Na tiskovnoj konferenciji pred vrtićem u Selnici, gradonačelnik Krešimir Ačkar predstavio je rezultate upisa u velikogoričke vrtiće i planove za uređenje i izgradnju novih kapaciteta u dječjim vrtićima. S novim kapacitetima Grad je osigurao mjesta za svu djecu koja ispunjavaju uvjete upisa.

-U predškolskome odgoju ove će godine biti upisano oko 600 djece, pri čemu je 200 novih mjesta osigurano proširenjem kapaciteta koje smo napravili- istaknuo je gradonačelnik Ačkar, podsjetivši kako je prošle godine otvoren ovaj vrtić u Selnici, dok se trenutno proširuje DV Žirek u Koprivničkoj ulici, vrtić u Lukavcu, dok su pri kraju radovi na vrtiću u Maloj Buni.

-Otvorit će se i vrtić u našem Komunalnom centru Goričanka, u prizemlju, koje do sada nije bilo iskorišteno. S time naš grad prelazi 85 posto ukupne predškolske djece koja će biti upisana u vrtiće, čime dolazimo vrlo blizu europskog standarda kojem težimo rekao je Ačkar.

Osim povećanog broja slobodnih mjesta u vrtićima, novom odlukom nastoji se pomoći i velikogoričkim roditeljima, čija će djeca tijekom srpnja imati besplatan vrtić, kao što su imali tijekom veljače i ožujka.

-Zbog inflacije i povećanja cijene energenata potrebna je dodatna pomoć našim sugrađanima pa ćemo u srpnju u potpunosti osloboditi roditelje plaćanja vrtića- najavio je gorički gradonačelnik.

 

Objava Velika Gorica se približava europskom standardu kada je u pitanju predškolski standard pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.