Prijava

Vaša prijava

Mraclin slavi stoljeće kulturno umjetničkog amaterizma

[]

Slijedom okolnosti utorak je u Mraclinu morao duplirati program. Nevrijeme, koje se u ponedjeljak obrušilo taman pred početak programa, malo je izmijenilo raspored događanja na Danima sv. Vida, piše mraclin.hr.

Tako smo sinoć najprije obišli izložbu fotografija iz povijesti Dučeca koju su nam pripremili Josip Kos i Maja Mravec, potom je Matija Galeković predstavio CD na kojem su Dučecovi članovi snimili tradicionalne mraclinske i turopoljske glazbene točke, a potom smo imali i filmski dio. Taj se sastojao od projekcije snimaka pripremljenih za cjelovečernji dokumentarac “Od pjevačkog društva Vjenčić do KUD-a Dučec” koji se pod vodstvom Tvrtka Marasa od lanjske zime snima u Mraclinu. Izbor iz ovoga bogatog materijala montiran je u niz od dvadesetak video-spotova u kojima članovi Dučeca, od najstarijih do onih mladih, govore o svojim danima provedenim u našem KUD-u.

Tako je jučerašnji program doista ponudio za svakoga ponešto, a dojam je da su sve tri točke izazvale dosta pozornosti Mraclinaca, pa je u publici, a poslije i na druženju bilo ljudi koje inače rjeđe viđamo na javnim događanjima.

Objava Mraclin slavi stoljeće kulturno umjetničkog amaterizma pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.