Prijava

Vaša prijava

VIDEO/FOTO: Štruklijada se u Buševec vratila u velikom stilu

[]

Nakon dvije pandemijske godine u Buševcu je danas u organizaciji Društva žena Buševec održano peto izdanje Buševske štruklijade. Osim u štruklima brojni posjetitelji mogli su uživati i u gulašu, kotlovini, gibanici, ali i ostalim delicijama što su ih spravile vrijedne buševske žene.

-Izgleda da su se ljudi zaželjeli pravih domaćih štrukli, jer stalno idu po njih- rekla nam je predsjednica Društva žena Buševec Lidija Rožić, ne želeći otkriti tajnu dobrih štrukli.

Ove su godine izostale starinske igre, no uvedeno je natjecanje u spravljanju štrukli, u čemu se okušalo šest ekipa.

Za ocjenjivanje je zadužen bio ocjenjivački žiri u sastavu Ivana Kovačević Roginić, Ivica Hemen i Ivana Belošević. Ocjenjivali su okus, kao i izgled te prezentaciju štrukli.

-Za dobre štrukle najvažniji su sastojci, domaće brašno, kvalitetan sir i spretna domaćica– istaknula je predsjednica žirija Ivana Belošević, koja već petnaest godina vodi obrt Turopoljski štrukli Cipov by Ivana.

Najbolje štrukle napravile su Buvljakuše, druge su bile članice VG Legacyja, dok je treće mjesto pripalo žena iz Pešćenice.

-Štrukle smo radile s puno ljubavi i vjerujemo kako je to presudilo- otkrila nam je članica pobjedničke ekipe Gordana Lazić.

Za dobru zabavu u Buševcu zaduženi su Dinacordi Luna bend i Mimi.

A kako je u Buševcu, pogledajte u našoj galeriji.

Objava VIDEO/FOTO: Štruklijada se u Buševec vratila u velikom stilu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.