Prijava

Vaša prijava

SILVIO IZ VELIKE GORICE ZASJEO NA PRVO MJESTO: Pripremio mesni jelovnik i ispunio očekivanja zahtjevnih gostiju

[]

Gosti su priželjkivali mesni meni i veselili su se večeri kod Silvija zato što im je najavio da će jesti jela koja dosad nikad nisu. Predjelo naziva ‘Domaće punjeno’ svima je bilo ukusno, meso u glavnom jelu ‘Porky renesansa’ pripremalo se više od deset sati i gosti su ga jedva čekali probati, no nisu svi bili oduševljeni krajnjim rezultatom, a desert ‘Sirove slasti’, odnosno baklava sa sladoledom, dobro je prošao. Bez obzira na sitne zamjerke, Silvio je ispunio očekivanja gostiju, dobio 36 bodova i zasjeo na prvo mjesto, piše rtl.hr!

Kad su gosti stigli, Silvio ih je ponudio aperitivom, a oni su komentirali kako je domaćin bio dosta opušten.

-Probala sam orahovac i bio je jako dobar- rekla je Ružica, svidio se i Ines dok je Goran komentirao da je i viljamovka bila dobra.

RTL

Nakon zdravice počeli su s prvim posluženim jelom – punjenim jajima s kajmakom i buđolom, a svima se svidio izgled predjela. Ružici se svidio okus, ali je ipak komentirala kako su naresci klasična hrana koju svi mogu jesti svaki dan.

-Ovo je baš bilo fino- rekla je Ines koja je pohvalila i dekoraciju stola, a Goranu je sve bilo ukusno i jedino mu je malo zasmetalo što je predjelo bilo suho.

Glavno jelo peklo se od ranog jutra, i to više od deset sati, a domaćin je poslužio svinjetinu s roštilja uz krumpire i šampinjone s lukom. Silvio je meso donio u jednom komadu kako bi gostima pokazao kako se poslužuje i koliko je mekano, što je većini bilo vrhunski.

-Dobro je i tako napravljeno, samo je bilo malo premekano, raspadalo se meso- komentirala je Jadranka.

RTL

-Okus mesa bio je odličan, a nije ni trebao nož za rezanje- rekla je Ines dok je Jadranka dodala kako je njoj bilo masno. Silvio je gostima poslužio svinjske obraze i svinjsku vratinu, a Ružica je rekla;

-Drugi mi se komad mesa uopće nije svidio.

Goranu je sve bilo dobro, a Ines je zaključila: „Bilo je savršeno.“

Za kraj je domaćin poslužio baklavu prema njegovu receptu.

-Volim slatko i bila mi je fina baklava sa sladoledom- rekla je Ines, Jadranki je bio jako dobar desert dok je Goranu ipak bilo malo preslatko.

-Desert mi je bio odličan i inače volim baklavu- komentirala je Jadranka, ali je naglasila da je ona već jela baklavu s orasima i lješnjacima te da je očekivala da će biti nešto što nikad nije jela.

RTL

Poslije večere nije bilo iznenađenja, domaćin je rekao da su mu dečki danas otkazali tako da mu to gosti nisu zamjerili.

-Važno je da smo se mi družili, uživali i da nam je bilo lijepo- rekla je Ines.

Za svoju večeru Silvio je od Ines i Gorana dobio po desetku zato što im je sve bilo vrhunski dok su se Jadranka i Ružica odlučile za ocjenu osam – prvoj je sve bilo prejednostavno, a drugoj se nikako nije svidjelo glavno jelo.

Sutra kuha Ines, a što će im pripremiti te hoće li uspjeti podignuti atmosferu – ne propustite pogledati u novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ od 20.15 sati na RTL-u.

Objava SILVIO IZ VELIKE GORICE ZASJEO NA PRVO MJESTO: Pripremio mesni jelovnik i ispunio očekivanja zahtjevnih gostiju pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Maturalno putovanje učenika 8. razreda