Prijava

Vaša prijava

Nekoliko stotina volontera za vikend čisti u Rijeci i Velikoj Gorici

[]

Veliko finale akcije Od izvora do mora održat će se ovog vikenda s čak dvije akcije čišćenja na kojima će se okupiti više od 200 volontera, piše Jutarnji list.

Prva će se održati u subotu u Rijeci na plaži Vila Nora na Kantridi, a druga u nedjelju na jezerima Čiče kod Velike Gorice.

Ovogodišnje izdanje projekta Coca-Cole, Konzuma i Jutarnjeg lista, koji promiče čišćenje područja uz jezera, rijeke i more od ambalažnog otpada, započeo je na Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja, akcijama u Osijeku i još šest hrvatskih gradova.

Naredna dva vikenda čistili su u Trogiru i Dugoj Resi, a nedjeljna akcija na jezerima Čiče u Velikoj Gorici bit će zadnja službena akcija ove godine. Za kraj će se, nakon 11 uspješnih akcija tijekom lipnja, u utorak u Zagrebu okupiti volonteri, zaposlenici tvrtki partnera u ovom projektu – Coca-Cole, Konzuma i Hanza Medije – koji će čisteći park Maksimir i sami dati svoj doprinos borbi za čišći i ljepši okoliš.

U subotnjoj akciji na plaži Vila Nora u Rijeci domaćini i partneri su ronioci iz ronilačkog kluba Marco Polo koji će, osim s plaže i obale, neprimjereno odbačeni ambalažni otpad uklanjati i s dna mora. Ronilački centar Marco Polo pruža kompletnu uslugu u ronilačkom turizmu – početne i profesionalne instruktorske tečajeve te zarone u bazenu, s obale ili broda na atraktivnim podmorskim pozicijama.

Ronioci koji će se pridružiti čišćenju i inače su aktivni u ekološkim akcijama diljem Jadrana i spremno su se odazvali pozivu da jednu od najljepših riječkih plaža učine još ljepšom i čišćom.

U nedjelju se projekt seli u okolicu Zagreba, na prekrasna jezera Čiče pored Velike Gorice. Nakon okupljanja na malom jezeru Ježevo, marljivi i entuzijastični volonteri obići će sva jezera i iz prirode uklanjati sav nepoželjan ambalažni otpad koji je tamo, nažalost, završio, piše Jutarnji list.

Objava Nekoliko stotina volontera za vikend čisti u Rijeci i Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike