Prijava

Vaša prijava

VIDEO/FOTO: Ivanje u Čiču uz folklor i tradicionalna turopoljska jela

[]

Nakon dvije pandemijske godine u Novom Čiču u organizaciji KUD-a Čiče, održana je tradicionalna manifestacija – Ivanje u Čiču. Osim u folkloru, brojni su posjetitelji mogli uživati i u tradicijskim jelima turopoljskog kraja – turopoljskoj kotlovini, odojku, gulašu, roštilju, šaranu na rašljama, gibanicama i brojnim drugim kolačima.

-Sretni smo i zadovoljni što ponovno imamo priliku da ugostimo društva u našem Etno selu. Ovoga puta u organizaciji sudjeluju sve mjesne udruge, jer ovo je Dan mjesta i Dan župe, koji mi eto obilježavamo Smotrom folklora- ispričao nam je predsjednik KUD-a Novo Čiče Stipo Duvnjak, kojeg je obradovao veliki odaziv posjetitelja.

-Hvala svima koji cijene naš rad i daju na potporu da sve ovo možemo napraviti- poručio je Duvnjak.

Na Smotri su uz domaće folkloraše nastupili i; FS KD Rak Rakek (Slovenija), KUD Smilje Slavonski Brod, KUD Osman Džafić Prijedor (Bosna i Hercegovina), Udruga Bosanskih Posavljaka “Izvorni običaji” Zagreb, FD Kres Novo Mesto (Slovenija), HKUD Beloševica Rasno Dužica (Bosna i Hercegovina), KUD Sveta Ana Odranski Obrež i KUD Ščitarjevo.

-Drago mi je što mogu nazočiti 17. međunarodnoj Smotri folklora u Novom Čiču. Svim mještanima čestitam njihov dan, a meni je osobno drago što vas se ovoliko skupilo ovdje, što je znak da podržavate ovo kulturno društvo- kazao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, dok je Smotru otvorio gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

-Rad KUD-a Čiče svima nam je dobro poznat i o tome ne treba trošiti riječi. U ime Grada, mogu samo reći hvala vam na onome što radite, jer vi Veliku Goricu i Turopolje prezentirate na najbolji mogući način- istaknuo je Ačkar.

Objava VIDEO/FOTO: Ivanje u Čiču uz folklor i tradicionalna turopoljska jela pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.