Prijava

Vaša prijava

Karlo Žiger nova “jedinica” HNK Gorice

[]

Mladi 21-godišnji vratar Karlo Žiger novi je igrač HNK Gorica. Stigao je iz Chelseaja kao slobodan igrač.

-Osjećam se odlično što sam došao ovdje, Gorica je najbolji klub koji sam mogao izabrati za moj daljnji razvoj. Branio sam proteklog vikenda drugo poluvrijeme u prijateljskoj utakmici protiv Varaždina, dečki su odlični i jedva čekam priključiti im se na sutrašnjem treningu- rekao je Karlo nakon što je stavio potpis na četverogodišnji ugovor s klubom.

Karlo je u redovima londonskog Chelseaja branio za mlađe selekcije, a s U-19 ekipom igrao u finalu juniorske Lige prvaka 2019. godine.

– ata mi je bio golman tako da sam i ja kao klinac odmah stao na gol. Karijeru sam započeo u NK Zagrebu sa sedam godina, pet godina kasnije preselio sam s obitelji u London i nastavio braniti za mlađe selekcije Chelseaja. Imao sam i jednu posudbu u Engleskoj, to je bila jedna utakmica koju sam morao odraditi da osjetim seniorski nogomet- kazao je Karlo, koji je posljednju sezonu proveo je na posudbi u slovenskom drugoligašu NK Rudar Velenje.

-Za Rudar Velenje sam upisao 16 nastupa, a najbolji prijatelj i cimer u Sloveniji bio mi je Juraj Spudić, bivši igrač Gorice koji mi je ispričao puno pozitivnih stvari o klubu.

Upisao je 15 nastupa u kockastom dresu za U-17, U-18 i U-19 hrvatsku reprezentaciju, a o svojim ciljevima u novom klubu priča vrlo odlučno:

-Vjerujem da ćemo odraditi uspješnu sezonu, boriti se za vrh, a moja želja je nametnuti se od početka sezone i postati broj jedan- istaknuo je Karlo, koji je zato i odabrao broj 1 na dresu.

Objava Karlo Žiger nova “jedinica” HNK Gorice pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.