Prijava

Vaša prijava

PROMETNO U HNK GORICI: Prodan Hrvoje Babec, stižu pojačanja iz Dinama i Barcelone?

[]

U Velikoj Gorici traje najprometniji prijelazni rok otkako je klub ušao u prvu HNL 2018. godine. Dosad se Goričina aktivnost na tržištu igrača najviše svodila na to da se svlačionica očisti od onih koji nisu u planovima trenera Samira Toplaka te da se tako otvori prostor za mlade igrače, piše Index.

Nakon što je to učinjeno, iako ne treba isključiti ni mogućnost nekih novih izlaznih transfera, odigrala su se i tri posla koja će itekako imati utjecaj na momčad Gorice u sljedećoj sezoni. Točnije, dva su dogovorena, a treći, iako blizu, još uvijek nije siguran.

Veznjak ide u Latviju

Prvi i najvažniji posao Gorice je prodaja veznjaka Hrvoja Babeca u latvijsku Rigu za odštetu od oko milijuna eura, a uz bonuse možda i milijun i pol eura. To je daleko najveći posao u povijesti Rige, dosad je najskuplji ulazni transfer bio onaj stopera Cedrica Gogoua za 350 tisuća eura.

Doduše, nije dosad bilo ni ovakve prilike da klub, menadžer (Andy Bara) i trener (Sandro Perković), dogovaraju posao u Rigi. Sve tri strane našle su kompromis i posao je zaključen, danas tijekom dana bi trebao biti i službeno objavljen.

Dva potencijalna kapitalca

Drugi posao je dolazak Denija Jurića iz Dinama na posudbu u Veliku Goricu. Donedavnog hit-napadača HNL-a koji se proslavio u dresu Šibenika Gorica dovodi kako bi iskustvom ojačala napad koji trenutno čine Brazilac Caio Cruz (20) i Ante Matej Jurić (19).

Treći posao koji još nije dogovoren, ali je izvjesno da bi početkom sljedećeg tjedna mogao biti je dolazak desnog beka Mousse Waguea iz Barcelone. Wagué je Senegalac kojeg je Barcelona 2018. belgijskom Eupenu platila 5 milijuna eura, ali su njegovu karijeru na Camp Nouu unazadile ozljede. Sada ga njegov menadžer Andy Bara, isti čovjek koji zastupa prodanog Babeca, nudi Gorici, a dogovor je, kako doznajemo, itekako moguć i realan, ali zasad nisu dogovoreni baš svi detalji koji bi trebali biti da bi se on i službeno zaključio.

Objava PROMETNO U HNK GORICI: Prodan Hrvoje Babec, stižu pojačanja iz Dinama i Barcelone? pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.