Prijava

Vaša prijava

Dunđerović i Krznar dio brončane reprezentacije koja je izborila Europsko prvenstvo

[]

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske u rukometu na pijesku izborila je nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine, koje će se održati u Portugalu. Izabranice Ive Kanjugović na kvalifikacijskom turniru u Pragu zauzele su treće mjesto, čime su ostvarile zacrtani cilj prije polaska u Češku.

Nakon što su u subotu s 2:0 u setovima poražene od Mađarske, u susretu za brončano odličje Hrvatice su s 2:0 u setovima (27:24, 23:22) uspjele nadjačati francuske predstavnice te osigurati plasman na Europsko prvenstvo 2023. U hrvatskim redovima, najviše se istaknula Anja Vida Lukšić s postignutih 15 pogodaka.

-Ovo je prvi takav kvalifikacijski turnir u rukometu na pijesku za Europsko prvenstvo iduće godine. Mogu reći da sam izrazito zadovoljna i prvi cilj je ispunjen, a to je bilo kvalificirati se na Europsko prvenstvo i nadamo se da ćemo tamo biti konkurentni jer nam je to onda bitno za plasman na Svjetsko prvenstvo i Svjetske igre- rekla je izbornica Iva Kanjugović, poručivši kako je izrazito bitno da ove mlade djevojke igraju velika natjecanja.

Photo credit: Hocevar / kolektiffimages

-Igra hrvatske seniorke reprezentacije u Pragu dosta je oscilirala, ali imali smo dosta mladih igračica kojima je ovo bilo prvo seniorsko natjecanje. Planovi za budućnost su nastaviti ovaj niz i održati ovu ekipu na okupu te priključiti još neke igračice koje će se razvijati uz njih tako da imamo kontinuitet- zaključila je Kanjugović.

Ovom uspjehu pridonijele su i dvije rukometašice Udarnika – vratarke Lena Dunđerović i Lea Krznar.

Objava Dunđerović i Krznar dio brončane reprezentacije koja je izborila Europsko prvenstvo pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.