Prijava

Vaša prijava

FOTO: Legenda turopoljskog nogometa Stjepan Štef Deverić dobio mural u rodnoj Lomnici

[]

Legenda zagrebačkog Dinama i nezaobilazni član nezaboravne generacije Dinama iz 1982., Stjepan Deverić danas je doživio veliku čast. Naime, njegova Lomnica mu je na starom igralištu, gdje je i sam potekao kao neizbrisiv trag na blistavu karijeru podarila mural, za koji je najzaslužniji njegov sumještan Danijel Deverić.

-Nije ti sve jedno kada ovo vidiš, jer ja sam z Lomnice. Ovo je jedna velika čast, jer znamo da manje sredine rijetko kad nekome odaju na ovakav način počast. Hvala svima na ovome, jer ovo je jedna velika uspomena za mene. Hvala Lomnici za sve- istaknuo je Štef, koji se uvijek smatrao dijelom Lomnice gdje je i danas trener.

Turopoljski top, kako su mu tepali za igračke karijere u nezaboravnoj 1982. godini u Modrom je dresu odigrao 29 utakmica te postigao 14 golova, čime je uvelike pomogao u osvajanju naslova prvaka bivše države nakon punih 40 godina. Inače, Deverić je za Dinamo odigrao 345 utakmica i postigao 134 gola, a bio je i dijelom olimpijske reprezentacije 1984. u Los Angelesu koja je osvojila brončanu medalju, dok je on bio najbolji strijelac turnira s pet postignutih golova.

-Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju kako bismo se svi zahvalili jednom velikom čovjeku – našem Štefu Deveriću- kazao je predsjednik Nogometnog kluba Lomnica Damir Stanilović.

Čast da otvori mural pripala je gradonačelniku Krešimiru Ačkaru, koji je i sam nekada nosio dres Lomnice.

-Hvala ljudima iz kluba što dana pokazujete kako Lomnica brine, voli i zna cijeniti svoje ljude i heroje. Uostalom, Štef Deverić je puno više od nogometa- poručio je čelni čovjek Velike Gorice.

A kako je bilo na otvorenju pogledajte u galeriji fotografija.

Objava FOTO: Legenda turopoljskog nogometa Stjepan Štef Deverić dobio mural u rodnoj Lomnici pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.