Prijava

Vaša prijava

IZ BARCELONE U VELIKU GORICU: Moussa Wagué novi igrač HNK Gorice

[]

Moussa Wagué, 23-godišnji senegalski reprezentativac novo je pojačanje Gorice. Desni branič stigao je iz Barcelone do lipnja 2023. godine na temelju ugovora o transferu između Barcelone i Gorice.

-Osjećam se odlično, jedva čekam ponovno igrati, nakon gotovo dvije sezone bez službenih utakmica. Veliki stadioni, sjajna atmosfera, sve je to lijepo, ali nije i najbitnije. Za mene je najvažniji nogomet, želim pomoći momčadi, pobjeđivati i ići prema naprijed- kazao je Moussa nakon što je potpisao ugovor i odradio prvo službeno fotografiranje.

Wagué je u svojoj karijeri igrao za KAS Eupen, OGC Nice i PAOK, a za Barcelonu je upisao 26 službenih nastupa, od čega šest za prvu momčad. Iza Mousse je i 1.511 minuta u dresu reprezentacije Senegala, s kojom je nastupio na Afričkom Kupu Nacija i na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. godine kada je postigao svoj reprezentativni prvijenac te postao najmlađi afrički strijelac u povijesti Svjetskog prvenstva.

U-17 reprezentaciji Senegala priključio se kao 15-godišnjak, a prije A reprezentacije nastupio je i za U-20 selekciju s kojom je osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu te za U-23 selekciju.

Objava IZ BARCELONE U VELIKU GORICU: Moussa Wagué novi igrač HNK Gorice pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.