Prijava

Vaša prijava

Hrvatski srednjoškolci osvojili dva zlata i dvije bronce na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi

[]

Dorijan Lendvaj iz Hrvatske i Alexandru Luchianov iz Rumunjske, pobjednici su Srednjoeuropske informatičke olimpijade održane u Varaždinu, podijelili su prvo mjesto s najvišim brojem bodova.

Uz njih, zlatne medalje, s manje osvojenih bodova, pripale su Patricku Paviću iz Hrvatske te Michału Stawarzu i Janu Strzeszyńskom iz Poljske.

Osim dva zlata, za Hrvatsku su Marko Dorčić i Fran Babić osvojili brončane medalje, izvijestili su iz Varaždinske županije čiji je župan Anđelko Stričak čestitao organizatorima i mladim informatičarima.

Domaćin Olimpijade bila je Prva gimnazija Varaždin, a organizator Hrvatski savez informatičara. Natjecala su se 52 srednjoškolca iz 12 zemalja, Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švicarske (uživo) i Ukrajine (online), a svi sudionici bili su izabrani putem nacionalnih natjecanja u informatici.

Natjecanje u Varaždinu održano je pod pokroviteljstvom i uz potporu Predsjednika Republike Zorana Milanovića, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Varaždinske županije i Hrvatske zajednice tehničke kulture, a predsjednik Organizacijskog odbora bio je Krešimir Malnar.

Objava Hrvatski srednjoškolci osvojili dva zlata i dvije bronce na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.