Prijava

Vaša prijava

ANTHONY KALIK NA PREKRETNICI: Želi ga Hajduk, a dogovora oko odštete s HNK Goricom nema

[]

Posljednjih dana novinske stupce kada je posrijedi turopoljski prvoligaš punio je Anthony Kalik, ponajbolji igrač HNK Gorice, koji je u redove goričkog prvoligaša preselio iz Hajduka. Dobre igre u dresu Gorice ponovno su zainteresirale splitski klub, koji ga želi vratiti u svoje redove. Sve je po pisanju medija zapelo na odšteti.

Epilog cijele sage oko njegova transfera bila je suspenzija i “preskakanje” susreta u Koprivnici kod Slaven Belupa, gdje je HNK Gorica izgubila već dobivenu utakmicu. Sinoć se sastao i izvršni odbor HNK Gorice, koji je između ostaloga razmatrao o slučaju Kalik gdje je zaključeno kako je Anthony Kalik igrač HNK Gorice dok god je na snazi s njim sklopljen ugovor.

-HNK Gorica nije inicirala medijske napise o navodnom transferu Kalika u HNK Hajduk kao niti bilo koje druge informacije, polu informacije ili dezinformacije koje bi na bilo koji način diskreditirale ovaj potencijalni transfer ili odnose dvaju klubova. Tako će biti i nadalje. Međutim, u pozadini tog transfera odigrale su se neke radnje koje ne spadaju u zonu etičnog, niti su u granicama koje određuju propisi. HNK Gorica nije u takvim postupcima nikada sudjelovala, pa neće to činiti ni u ovom slučaju- stoji u priopćenju HNK Gorice, u kojem nadalje navode kako se Kalik vratio treninzima i stavio na raspolaganje treneru Samiru Toplaku.

-Naš klub će kao i do sada nastaviti djelovati otvoreno prema svima, vođen etičnošću i propisima koji reguliraju naše djelovanje. No, istodobno ćemo učiniti sve što nam stoji na raspolaganju kako bismo zaštitili naš klub od neetičnih, nemoralnih i nezakonitih aktivnosti. Posebno ćemo paziti na zaštitu klupskog digniteta kojeg smo svi skupa gradili proteklih 13 godina i nećemo dozvoliti nikome da se prema HNK Gorici odnosi s podcjenjivanjem.
IO je dobio uvid u prethodnu komunikaciju koja nedvosmisleno dokazuje da se iza spornog transfera kriju aktivnosti suprotne propisima, a koje idu na štetu našeg kluba. Zbog toga IO HNK Gorice daje potrebne ovlasti predsjedniku Nenadu Črnko da u suradnji s klupskim odvjetnicima razmotri pokretanje moguće pravne radnje kako bi se zaštitio naš klub. Ova odluka, međutim, ne prejudicira mogući transfer Anthonyja Kalika koji je, naravno, ostvariv do kraja prijelaznog roka- zaključuje se u priopćenju.

Objava ANTHONY KALIK NA PREKRETNICI: Želi ga Hajduk, a dogovora oko odštete s HNK Goricom nema pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.