Prijava

Vaša prijava

FOTO: Ante Erceg rastužio Goričane, vratar Majkić izludio domaće igrače

[]

Nogometaši Gorice pognutih su glava napustili teren Gradskog stadiona u Velikoj Gorici nakon večerašnjeg poraza 0:2 od Istre 1961. Gostujuća momčad na krilima nesavladivog vratara Lovre Majkića i Ante Ercega koji je riješio pitanje pobjednika s dva gola put Pule otišla je pjevajući.

Mogao je večerašnji susret završiti i obratnim rezultatom, no staro pravilo “kada ne zabiješ, primiš” ponovno su gorički nogometaši osjetili na svojoj koži. Baš kao i prošlog petka u Koprivnici, momčad trenera Samira Toplaka odigrala je sjajnih prvih 45. minuta. Redale su se šanse pred gostujućim golom, no još jednom je zakazala realizacija. Istini za volju, sve goričke pokušaje, a samo u prvih trinaest minuta Gorica je imala tri sjajna pokušaja, koja je zaustavio Majkić, najavivši tako veliku večer, dok ga je u jednom pokušaju spasila i vratnica.

Majkić je na visini zadatka bio i u 34. te u 40. minuti kada je zaustavio pokušaje Cruza i Suka. S druge strane, njegov kolega Banić i nije imao previše posla, jer gosti su u prvom dijelu tek u tri navrata zaprijetili. Neopasno po domaći gol.

Posljednju veliku šansu Gorica je imala u 51. kada je Frukov pokušaj završio na vratnici. Kao da su se domaći igrači nakon toga ispuhali, što je trener Istre 1961 Gonzalo Garcio osjetio te u 67. u igru uveo svoga jokera Antu Ercega, koji je podsjetio na svoje najbolje dane. U nešto više od dvadesetak minuta na terenu u tri je navrata matirao domaćeg vratara. Prvi puta Banića je u 70. spasio VAR, koji je zbog zaleđa poništi gol Istre 1961.

No, 11. minuta kasnije ni VAR nije mogao spasiti Goricu. Sve je odradio Kadušić koji je preciznom loptom pronašao Ercega, kojem iz blizine nije bilo teško pogoditi za 0:1. Za 0:2 Erceg je sve napravio sam, prvo je u slalomu prošao do 18 metara, gdje ga je srušio Wagué, a onda je namjestio loptu i iz slobodnog udarca neobranjivo pogodio gornji desni kut domaćeg gola za veliku radost s jedne i tugu s druge strane.

Zaista teško je za povjerovati koliko toga je domaća momčad promašila u posljednja dva susreta u kojima je imala sve na pladnju. Nažalost, broje se bodovi i golovi, a njih je na kontu Gorice tek pet čime je momčad pala na pretposljednje deveto mjesto. Poraz od Istre 1961 treći je prvenstveni poraz Gorice i razlog za veliku brigu i zabrinutost. Hoće li dva vezana poraza presuditi i treneru Samiru Toplaku, znat ćemo narednih dana.

Objava FOTO: Ante Erceg rastužio Goričane, vratar Majkić izludio domaće igrače pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.