Prijava

Vaša prijava

Igor Angelovski i službeno predstavljen, sviđa mu se vizija HNK Gorice zbog čega je i prihvatio poziv predsjednika Črnka

[]

Iza HNK Gorice posljednji dani bili su i više nego stresni. Sve je započelo slučajem Kalik, koji je rezultirao njegovom prodajom u Hajduk, neposredno pred utakmicu s Istrom 1961. Kasnije će se ispostaviti kako je susret s Puljanima bio posljednji koji je s klupe vodio Samir Toplak.

Tek pet bodova iz šest utakmica i pretposljednje mjesto na tablici, dva sata nakon utakmice doveli su do razlaza s Toplakom i Lađevićem. Potraga za njegovim nasljednikom završila je već u subotu prijepodne, kada je objavljeno kako momčad preuzima bivši izbor Sjeverne Makedonije Igor Angelovski, koji je i ranije bio velika želja predsjednika Nenada Črnka.

-U konzultaciji s članovima Izvršnog odbora donijeli smo odluku o prekidu suradnje s našim dotadanjim trenerom. Moramo biti počašćeni što smo u Veliku Goricu uspjeli dovesti trenera koji uživa veliki respekt na prostorima država bivše Jugoslavije, zbog dobro rezultata koji je napravio s reprezentacijom Makedonije. On je unio momčadski duh u reprezentaciju, što nam daje vjeru da možemo doći do stabilnosti u sljedećim kolima- uvodno je rekao predsjednik Črnko uz poruku kako se s Toplakom i njegovim pomoćnikom Lađevićem rastao u prijateljskim odnosima.

-I dalje ostajemo prijatelji. Nikad ne reci nikad, jer vrata HNK Gorice nikad nikome nisu zatvoreno. Tko zna, možda u nekim boljim vremenima nađemo načina za dugoročnu suradnju- zaključio je Črnko.

Igor Angelovski po svom životopisu najveće je trenerskom ime koje sjeda na klupu HNK Gorice u prvoligaškoj eri. Prije njega tu su čast imali Sergej Jakirović, Valdas Dambrauskas, Siniša Oreščanin, Krunoslav Rendulić i Samir Toplak. Angelovski je stručni rad započeo u FK Rabotnički, prvo kao sportski direktor, a trenersku poziciju preuzeo je u sezoni 13/14 i u prvoj sezoni kao trener u Rabotničkom osvaja duplu krunu. U listopadu 2015. godine, Angelovski preuzima reprezentaciju Sjeverne Makedonije koju je vodio u 54 utakmice, pri čemu ostaje zapisano kako je reprezentaciju odveo na Euro 2020.

-Sretan sam što sam tu u klubu, jer sam se zaželio svakodnevnog klupskog rada- istaknuo je Angelovski, koji je s momčadi već odradio dva treninga.

-Gorica ima kvalitetu, to je spoj mlađih i iskusnijih te mislim da imamo snagu i kvalitetu ući u borbu sa svakim protivnikom kako bismo ostvarili rezultat- rekao je Angelovski koji će na klupi Gorice debitirati u subotu kod sve boljeg Varaždina.

-Imamo kvalitetu i to trebamo iskoristiti i raditi na tome da podignemo momčad- zaključio je novi trener HNK Gorice, koji je s klubom potpisao ugovor do 2024.

Objava Igor Angelovski i službeno predstavljen, sviđa mu se vizija HNK Gorice zbog čega je i prihvatio poziv predsjednika Črnka pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.