Prijava

Vaša prijava

KREŠIMIR AČKAR, gradonačelnik Velike Gorice: Ponosni smo na ulaganja u predškolski i školski odgoj

[]

U ponedjeljak 5. rujna započinje nova školska godina, a time i novo životno poglavlje za 595 goričkih prvašića. Već tradicionalno, prvoga dana za njih će u školama biti održane priredbe kojima će im se zaželjeti dobrodošlica u novo okruženje.

-Besplatni udžbenici dočekat će sve učenike na klupama, kao i radne bilježnice i likovne mape koje kao i ostale radne materijale financira Grad Velika Gorica- istaknuo je za današnjeg obilaska škola gradonačelnik Krešimir Ačkar, naglasivši kako Grad Velika Gorica nastavlja s osiguravanjem asistenata u nastavi putem EU sredstava, ali i gradskim novcem, za što će biti izdvojeno 4 milijuna kuna.

-Grad izdvaja trećinu svoga proračuna u svrhu predškolskog obrazovanja i školstva, što nas je prošle godine učinilo gradom koji najviše na razini Hrvatske ulaže u obrazovanje, demografiju i mlade. Radi se o iznosu od 238 milijuna kuna.

Isto tako Grad je za nadolazeću školsku godinu osigurao dva nova produžena boravka, kako bi se adekvatno odgovorilo na potrebe roditelja. Na godišnjoj razini za produženi boravak izdvaja se 3,5 milijuna kuna., dok se za školski prijevoz koji je također besplatan izdvaja 8 milijuna kuna.

-Za učenike srednjih škola osigurali smo stipendiju od 800 kuna. Natječaj je otvoren od 1. do 30. rujna- poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Objava KREŠIMIR AČKAR, gradonačelnik Velike Gorice: Ponosni smo na ulaganja u predškolski i školski odgoj pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.