Prijava

Vaša prijava

U Donjoj Lomnici otvoren Perunfest – festival zaboravljenih priča i narodnih predaja

[]

Na prostoru kurije Modić-Bedeković traje, sada već tradicionalni, Perunfest – festival zaboravljenih priča i narodnih predaja.

– Ovog Perunfesta prisjetit ćemo se priča iz hrvatske nematerijalne kulturne baštine o malim nevidljivim stvorenjima poznatim kroz razna imena; nevidenčeki, nevidinčići, slični njima posvečkari i langolijeri iz sjevernijih krajeva, te maciči, malići i tintilini iz primorskih krajeva i hrvatskih otoka, poručili su organizatori.

Posjetitelje očekuju brojne radionice, pričaonice, izložbe, instalacije, performansi, koncerti i mnogo dobre zabave koje se odvijaju na tematskim lokacijama poput Mogutske i Vilinske šume, Pozojeva gnijezda, Mokošinog i Perunovog trga, Velesovog luga i Coperničkog sela.

Instalacije, rekviziti i kostimi izrađeni su i postavljeni od umjetničkog voditelja Zdenka Bašića te kostimografa i scenografa Staše Šahman, Tajane Štasni i Ivane Bilić.

Festival u Donjoj Lomnici taje još danas, od 16 do 22 sata, dok će u velikoj završnici biti zapaljen krijes – slamnata skulptura Peruna sa željama i pismima ovogodišnjih posjetitelja. Cijena ulaznica za drugi dan je 15 kuna (pojedinačna), odnosno 50 kuna (obiteljska koja vrijedi za 4+ člana).

Više o samom festivalu te današnjem programu možete pronaći OVDJE.

Objava U Donjoj Lomnici otvoren Perunfest – festival zaboravljenih priča i narodnih predaja pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.