Prijava

Vaša prijava

FOTO: Općina Kravarsko proslavila Dan općine,

[]

U prigodi Dana općine Kravarsko svečanu sjednicu održalo je Općinsko vijeće. Načelnik Vlado Kolarec zahvalio je svima koji su pomogli, i još uvijek pomažu, u sanaciji posljedica razornoga potresa iz 2020. godine.

-Skoro 80 posto svih naših aktivnosti u proteklome vremenu bilo je usmjereno u vraćanje stanja koje smo imali prije potresa i osiguranje normalnoga života našim stanovnicima. Trenutno još samo deset obitelji nije u svome domu, no vjerujem da će uz pomoć Vlade RH obnoviti porušeno- rekao je Kolarec posebno ponosan na završetak prve faze gradnje nove crkve, identične onoj u potresu srušene.

Dražen Kopač

-Porušena crkva za nas je bila velika rana, velika tuga. No danas osjećamo veliku radost jer do kraja godine bit će završeno 95 posto građevinskih radova na novoj crkvi- dodao je Kolarec.

Rekao je da unatoč angažmanu na sanaciji posljedica potresa nisu umanjene ostale aktivnosti i projekti u općini. Spomenuo je uvođenje izvođača radova u posao rekonstrukcije državne ceste od Podvornice do Šestak Brda, a posebno je naglasio projekt „Zaželi“, njegovu treću fazu, u kojemu 20 žena brine o preko 120 starijih osoba.

Dražen Kopač

U ime Zagrebačke županije svečanoj sjednici Općinskoga vijeća prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec. Rekao je da Županija u brojnim područjima sudjeluje u kreiranju boljega života u ovoj općini.

-Zahvaljujući Vladi RH osigurali smo 10,3 milijuna kuna za gradnju nove crkve. Sretni smo i ponosni na to!- ustvrdio je Kolarec i rekao da je Županija, u sinergiji s Vladom RH, partner svim gradovima i općinama.

Dražen Kopač

Prisutnima su se također obratili načelnik Pokupskog Božidar Škrinjarić, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

-Teško je razdoblje iza nas. Prebrodili smo Domovinski rat, izašli smo iz COVID-a, obnovit ćemo se i nakon potresa… No, više nego ikada potrebna nam je vjera i optimizam. Imali smo te vrline u najtežim danima. Očuvajmo ih! Imajmo vjeru u sebe i izbacimo previše prisutno beznađe iz naših osjećaja- poručio je Medved.

Dražen Kopač

Na sjednici su uručena javna priznanja Općine. Primili su ih Ella Zlodi, David Juvan, Goranka Cividini, DVD Kravarsko, KUD Kravarsko, Udruga umirovljenika općine Kravarsko, udruga „Pet plus“ i Udruga žena općine Kravarsko.

Dražen Kopač

Objava FOTO: Općina Kravarsko proslavila Dan općine, pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.