Prijava

Vaša prijava

FOTO: Do kraja godine Muzej Turopolja dobiva Interpretacijski centar

[]

Radovi na izgradnji Interpretacijskog centra Muzeja Turopolja dobro napreduju ustvrdio je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je sa suradnicima obišao gradilište na Šetalištu Franje Lučića 15 (prostor nekadašnje Galerije Kordić). Ukupna vrijednost projekta je 9.797.800, 27 kuna, od čega je 8,328.130,19 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

-Iako se čini da je sve još uvijek u fazi zemlje, zapravo najteži i najopsežniji radovi su obavljeni- poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji se nada kako će radovi završiti do 1. prosinca.

-Osim što će se ovdje moći odložiti eksponati, ovdje će se održavati i radionice održavanja turopoljske baštine- otkrio nam je gradonačelnik.

Novi će se objekt prostirati na tri etaže (podrum, prizemlje i prvi kat) bruto površine 695,11 četvornih metara, a izgradnjom Interpretacijskog centra Muzeja Turopolja, revitalizirat će se brownfield lokacije u samom središtu grada.

Objava FOTO: Do kraja godine Muzej Turopolja dobiva Interpretacijski centar pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.