Prijava

Vaša prijava

VELIKA GORICA: Aglomeracija ide dalje, ujedinjena oporba svoje stavove iznijela na konferenciji

[]

Već uobičajeno najveća polemika na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice vodila se po pitanju Aglomeracije, odnosno ovoga puta pročistača, za koji je DKOM donio jednoznačnu i jednosmjernu odluku gdje je uvažio sve žalbene naloge iz kompletnog postupka. Upravo zbog toga oporba predvođena SDP-om i MOST-om zatražila je odgovornost vladajućih, a na konferenciju su čak zatražili smjenu direktora VG vodoopskrbe Krunoslava Višića.

-Tražimo da gradonačelnik kao skupština društva razriješi upravu, tj. direktora trgovačkog društva Vodoopskrba, jer je on odgovorna osoba koja sve aktove potpisuje i odgovoran je za aktivnosti koje se dogode- poručio je sa zajedničke pressice vijećnik SDP-a Ivo Jelušić, dok je Ivan Bekavac (MOST) ponovio da će građani Velike Gorice snositi posljedice ako projekt ne bude završen na vrijeme.

– Ja sam prvi koji sam donio odluku i koju bih ponovio, da odaberem outsource koji će provoditi natječaj za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Da li ja kao direktor mogu utjecati tko će se prijaviti na taj natječaj? Ne mogu. Da li sam ja kriv što je STRABAG dostavio nepotpunu projektnu dokumentaciju? Ja to ne znam provjeriti. Iz tog razloga sam angažirao odvjetničko društvo koje ima svoje reference, koje je po cijeloj Hrvatskoj vodilo europske projekte i vodilo postupke javne nabave u istoj domeni kao naši. Da li sam ja kriv što je po meni, iskreno govoreći, „nonsense” da je jedan DKOM donio jednoznačnu i jednosmjernu odluku gdje je uvažio sve žalbene naloge iz kompletnog postupka? Ja na to kao direktor i odgovorna osoba nisam mogao utjecati – istaknuo je Višić.

Objava VELIKA GORICA: Aglomeracija ide dalje, ujedinjena oporba svoje stavove iznijela na konferenciji pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.