Prijava

Vaša prijava

FOTO: Konji i konjari preplavili Vrbovec

[]

U subotu su ulice Vrbovca i okolna sela „okupirali“ prekrasni konji, kočije i fijakeri. U organizaciji Konjogojske udruge i Turističke zajednice Grada Vrbovca, naime, održano je 5. Vrbovečko projahivanje i konjičke igre. Program je prije podne počeo na Sajmištu, gdje su se sudionicima i okupljenim znatiželjnicima obratili zamjenik gradonačelnika Vrbovca Marko Belošević, direktorica TZ Grada Vrbovca Jasna Benedik i predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak. Otvorenje manifestacije su „začinili“ članovi Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec.

Nakon toga krenuo je mimohod ulicama grada, te kroz okolna sela: Cerje, Varoš, Marenić, Cerik, Lukovo, Topolovec, Celine i povratak na Sajmište. Građani su tako i danas imali priliku uživati u prekrasnim prizorima i ovim plemenitim životinjama.

-Danas smo okupili 58 jahača i 27 zaprega, manje nego lani, ali, srce nam je puno! S obzirom na to da je noćas obilno padala kiša, danas nam je podareno lijepo vrijeme i mislim da su svi uživali. Posebno mi je drago što nas je kroz naša sela pozdravio velik broj ljudi. Hvala svima – oduševljen je bio predsjednik vrbovečke Udruge Željko Vrščak.

 

Objava FOTO: Konji i konjari preplavili Vrbovec pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.