Prijava

Vaša prijava

FOTO: “Mali vijećnici” izrešetali pitanjima gradonačelnika Krešimira Ačkara: Ponekad je na “seniorskom” Vijeću ili Aktualcu u Hrvatskom saboru

[]

Gradonačelniče hoće li u vrtiću sljedeće godine biti mjesta za mog malog bracu koji ima četiri mjeseca, gradonačelniče kada će se obnoviti sprave na dječjim igralištima, gradonačelniče što učiniti s problemom vršnjačkom nasilja, ili kada će po školama biti postavljeni ormarići bila su samo neka od pitanja, koja su vijećnici Dječjeg gradskog vijeća uputili gradonačelniku Krešimiru Ačkaru. Uz ova “lakša” pitanja gradonačelnik se morao suočiti i s problemom nedostatka parkirališnih mjesta, obnove prometnica, usluge javnog prijevoza ili kada se pak mogu očekivati vanjski bazeni.

O svemu tome “mali vijećnici” raspravljali su danas na susretu s gradonačelnikom u sklopu Dječje tjedna koji je u Velikoj Gorici započeo jučer i traje do subote, 8. listopada.

-Ovakvi susreti donose rezultate. Primjerice skate park je došao nakon našeg pitanja, obnovljeni su brojni parkovi nakon naših pitanja. Napredak je u svakom slučaju vidljiv. Jedva čekam da vidim što će biti za pet ili deset godina- kazao je predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Matija Dražetić, koji je član Vijeća već desetak godina.

-Ove godine ćemo po prvi puta imati izbore kako bi se svako dijete u gradu moglo prijaviti da postane dječji gradski vijećnik te da svojim djelovanjem mijenjaju svoj svijet na bolje- poručio je Dražetić.

Gradonačelnik Ačkar odgovorio je na sva pitanja, a u jednom trenutku čak se i našalio kako je ponekad lakše na “seniorskom” Vijeću ili Aktualcu u Hrvatskom saboru.

-Bila su to sve konkretna pitanja s konkretnim rokovima. To su djeca i kada nešto kažete morate ispoštivati dogovor bez obzira na sve okolnosti koje vas zadese u mandatu. Ovo je jedan od najdražih dijelova Dječjeg tjedna jer tu djeca na iskren način iznose svoje probleme bez populizma i taktike. Sve su to njihovi prioriteti kako bi im život bio još ljepši i bolji- zaključio je Ačkar uz poruku kako je pred njim i njegovim suradnicima sada zadatak da što adekvatnije riješe sva pitanja koja su im postavljena.

Objava FOTO: “Mali vijećnici” izrešetali pitanjima gradonačelnika Krešimira Ačkara: Ponekad je na “seniorskom” Vijeću ili Aktualcu u Hrvatskom saboru pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.