Prijava

Vaša prijava

REMI U ŽUPANIJSKOM DERBIJU: Ivaniću i Udarniku po bod, susret obilježilo loše suđenje

[]

Na jednoj strani radost, na drugoj razočarenje. Radovale su se rukometašice Ivanića, dok su njihove suparnice iz Udarnika pognutih glava išle prema klupi i svlačionici, nakon susreta petog kola 2. ŽRL-Zapad. Županijski derbi odigran u Žeravincu završio je bez pobjednika 29:29, no nažalost malo tko je govorio o utakmici.

Svima su puna usta nažalost bila sudačkog para Mihael Janeš i Bruno Špoljarić, koji nisu bili dorasli voditi ovu utakmicu. Svojim su odlukama, vjerujem nenamjernim uvelike utjecali na razvoj situacije na terenu. No, ako mogu griješiti suci SuperSport HNL-a, koji svakodnevno pune novinske stupce, i za to ne snose nikakve posljedice, zašto tako nebi bilo i na svim ostalim razinama!? Jedino što ostaje za zapitati je; koja svrha svega, tjednih treninga i priprema za utakmicu, u kojoj nažalost uvijek glavnu riječ vode “ljudi u crnom”, u ovom slučaju u “žutom”?

Što se same utakmice tiče bila je to prava prvenstvena utakmica u kojoj uzbuđenja nije nedostajalo. Oslabljene domaće rukometašice nisu željele pasti bez ispaljenog metka i usprkos suženoj rotaciji uspjeli su na kraju iščupati bod. Tvrda utakmica lomila se do samog kraja, no nijedna ju ekipa nije uspjela prelomiti na svoju starnu. Domaće igračice u nekoliko navrata u drugom su dijelu imale +3, posljednji puta na ulasku u 48. minutu (25:22), da bi Kurilovčanke uzvratile serijom 5:1 za vodstvo 27:26. u 56. minuti. U tim trenucima jako dobro je branila Lea Krznar.

Bajkuša i Mostralić minutu prije kraja pogađaju za +2 Udarnika, čije igračice nisu izdržale do kraja. Najprije su prebrzo primile gol za samo gol prednosti, da bi 15 sekundi prije kraja Laco promašila zicer za pobjedu. Šteta, jer sportskim žargonom bila je to prilika koju je teže promašiti nego zabiti. No, nešto se pitalo i vratarku Ivanića Doris Hren koja je sjajno obranila taj udarac i dala svojoj ekipi šansu za poravnanje.

Nažalost, naizgled bezazlen prekršaj na 9 metara “gospoda u žutom” okarakterizirala su crvenim kartonom za Anju Haraminu i sedmercem za domaću ekipu koji je u pogodak pretvorila Paula Crnčević, kojoj je to bio 9 zgoditak na utakmici, što joj je donijelo epitet najboljeg strijelca susreta.

S druge strane, prvi strijelac sa sedam golova bila je Ela Bajkuša, dok je gol manje postigla Bernarda Mostarlić.

2. HRL ZAPAD, 5. KOLO
ŽRK IVANIĆ – ŽRK UDARNIK 29:29 (15:15)
ŽRK IVANIĆ: Sopina, Popović-Gecan 3, Blažević, Petreković, Blažević, Pa. Lešković 3, Pe. Lešković 1, Dasović, Sikaček 4, Maričević 4, Vidović 5, Hren, Duvandžija, Šafran, Crnčević 9. TRENERICA: Dora Krnjević Dokuzović
ŽRK UDARNIK: Krznar, Magenreuter 1, Jurić 4, Jozinović, Horvat 1, Vincek 4, Bajkuša 7, Mostarlić 6, Haramina, Jambrešić, Vrabelj, Dunđerović, Vrdoljak, Štefan, Laco 4, Butković 1. TRENER: Dario Zrnić

Objava REMI U ŽUPANIJSKOM DERBIJU: Ivaniću i Udarniku po bod, susret obilježilo loše suđenje pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.