Prijava

Vaša prijava

Dean Klafurić na klupi mađarskog Honveda

[]

Nedugo nakon što su objavili smjenu škotskog trenera Tama Courtsa, mađarski Honvéd imenovao je novog stručnjaka koji preuzima momčad. Klupu trenutno osme momčadi mađarskog prvenstva preuzeo je hrvatski stručnjak Dean Klafurić, piše Germanijak.hr.

Njegov posljednji trenerski angažman bio je u Slaven Belupu, a najveći rezultatski uspjeh postigao je s poljskom Legijom s kojom je osvojio prvenstvo i Kup u sezoni 17/18.

Stigao je u klub u kojem je savjetnik Ivan Kepčija, nekadašnji sportski direktor Hajduka i sportski menadžer Akademije Dinamo Zagreb, a sportski direktor Honvéda je nekadašnji Hajdukov analitičar Chris Docherty.

-U liku Deana Klafurića u Honvéd dolazi iskusan i strastven trener. On je tijekom dosadašnje karijere preuzeo važnu ulogu u razvoju mladih igrača i njihovom dovođenju na najvišu razinu, među ostalima mogu spomenuti imena Marka Pjace i Josipa Brekala. Uz to, već je stekao rutinu na polju rada s prvom momčadi, kao pomoćnik i glavni trener slavio je naslove prvaka na klupama zagrebačkog Dinama i Legije iz Varšave. Zahvaljujući Deanovom dosadašnjem radu, već poznaje nekoliko naših igrača. Nadamo se da će nam to također pomoći da se oporavimo od ove teške situacije i usmjerimo našu sezonu u pravom smjeru- rekao je Docherty na predstavljanju Klafurića.

Mađarski klub predstavio je Klafurića kao trenera koji je tijekom karijere sudjelovao u razvoju igrača kroz Dinamovu omladinsku školu. Bio je pomoćnik Zoranu Mamiću u Dinamu te saudijskom Al-Nassru te Al-Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Vodio je kao trener u karijeri još Goricu, Hrvatski dragovoljac i ciparski Ethnikos.

-Sretan sam što sada mogu biti dio obitelji Honvéda i tu ne mislim samo na klub, već i na navijače. Poznajem Honvéd koji je jedan od mađarskih klubova s najvećom tradicijom i mislim da je još uvijek jedna od velikih momčadi. Od Puskása do Détárija, mogao bih nabrojati klasike koji ovdje sviraju, što također pokazuje da se radi o ozbiljnom bendu, slavne prošlosti i, nadamo se, uspješne sadašnjosti. Radit ću na tome da nas čeka dobar rezultat. Važno je da dođemo do organiziranog nogometa, da bismo bili učinkoviti, moramo igrati igru koja će zaslužiti priznanje navijača- rekao je Klafurić za službenu stranicu mađarskog kluba.

Objava Dean Klafurić na klupi mađarskog Honveda pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.