Prijava

Vaša prijava

FOTO: U sjajnoj atmosferi rukometaši Gorice do europske pobjede, junaci vratar Tomislav Sladoljev i Juro Čakarić

[]

Napokon smo dočekali i taj dan. Prva dva europska pokušaja nisu bila odviše uspješna za rukometaše Gorice. Põlva Serviti u kasno ljeto 2017. izvukla je remi, dok je Potaisa Turda tri godine kasnije slavila na velikogoričkom parketu. Treća je za Goričane bila sretna. Naime, u prvoj utakmici drugog kola EHF Europskog Kupa, Gorica je na parketu Srednjoškolske dvorane s 27:25 svladala TJ Sokol Nove Veseli.

Složit će se mnogi bila je ovo još jedna utakmica za klupsku povijest. Tribina Srednjoškolske dvorane bila je lijepo popunjena. Napokon, se čuo s tribina i onaj navijački huk i povik, a u takvoj atmosferi uvijek je lijepo igrati. I osim pobjede, upravo ta navijačka atmosfera ono je što će se pamtiti.

-Bio je ovo događaj za pamćenje. Stvarno utakmica koju je vrijedilo pogledati i biti u toj atmosferi. Hvala svima koji su nas podržali- kazao je uzbuđeni dopredsjednik kluba Dražen Bačurin.

Svakako treba napomenuti i 15-ak gostujućih navijača koji su bodrili svoje igrače, koji su se prikazali u dobrom izdanju.

 

Ostaje žal što pobjeda nije uvjerljivija, jer dojma smo kako je Gorica zavrijedila malo više. Gosti su osim početnih 0:1 stalno gledali domaćim igračima u leđa. Nakon njihova minimalnog vodstva uslijedila je serija 6:0 u izvedbi domaćih igrača koji su i početkom nastavka imala u nekoliko navrata +5. Nažalost, nisu uspjeli prelomiti utakmicu te su se gosti iz Novih Veseli vratili u utakmicu.

U posljednje tri minute ušlo se s +4 (26:22), no isključenje Kaje Cikatića dalo je gostima nadu te su s tri uzastopna gola pola minute prije kraja došli na samo gol zaostatka. Srećom, posljednji gorički napad realizirao je Hrvoje Ceković koji je pogodio s linije od sedam metara. Šteta, što su prethodna tri sedmerca promašena. No, pljesak zadovoljnih gledatelja na kraju utakmice bio je najveća nagrada za domaće rukometaše, koji će za tjedan dana u Češkoj braniti +2 i tražiti svoju šansu za ulazak u treće kolo EHF Europskog Kupa.

EHH EUROPSKI KUP, 2. KOLO – 1. UTAKMICA
HRK GORICA – TJ SOKOL NOVE VESELI 27:25 (12:10)
HRK GORICA: Sladoljev 17 obrana, Čakarić 10, Ceković 5, Goričanec 4, Svržnjak 3, Dujić 1, Jurić 1, Franković 1, Tomljanović 1, Gal 1, Šalić, Solariček, Malin, Cikatić, Barišić, Turčić. TRENER: Andrija Nikolić
TJ SOKOL NOVE VESELI: Schams 13 obrana, Havlicek 7, Tomašek 5, Bartunek 3, Benedicsek 3, Flajsar 2, Melichar 2, Hajko 1, Mi. Štohanzl 1, Gregorovic 1, Jochman, Navratil, Parolly, Krejzl, Brabec, Ma. Štohanzl. TRENER: Jan Beloch

Objava FOTO: U sjajnoj atmosferi rukometaši Gorice do europske pobjede, junaci vratar Tomislav Sladoljev i Juro Čakarić pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.