Prijava

Vaša prijava

FOTO: Okupili se nekadašnji nogometaši Radnika; dugoočekivani spomenik na “Starom Radniku” postaje stvarnost


Nakon tri godine pauze koju je prouzročila korona, nekadašnji igrači i treneri sportskog ponosa Velike Gorice – Nogometnog kluba Radnik sinoć su se okupili u Pivnici Turopolje kako bi još jednom evocirali uspomene na te nezaboravne dane. Uz pomalo zaboravljene legende; Plepelića, Mikulčića, Župetića, Ledera, braću Mirenić (Juraja i Vladu), Krznarića iz starije garde, bili su tu i oni nešto mlađi Dobrić, Danilović, Hrkovac, Dittrich, Sambolić, Klafurić, a lijepo je bilo vidjeti i legendarnog trenera iz osamdesetih godina Iliju Lončarevića.

Pozivu Radnikovaca odazvao se i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa svojim zamjenikom Nevenom Karasom, dožupan Ervin Kolarec koji je i sam nekada bio član Radnika te predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić, koji je kao član Košarkaškog kluba Gorica bio dijelom nekadašnjeg Sportskog društva Radnik, koje je uz nogometaše i košarkaše, okupljalo i rukometaše, kuglače i stolnotenisače. A upravo na mjestu nekadašnjeg igrališta u Kolarevoj ulici tzv. Starog Radnika, koje je do kraja osamdesetih godina bilo središte velikogoričkog sporta trebao biti postavljen spomenik kao svjedok na te sportske dane, koji su starijim Goričanima još uvijek itekako u sjećanju.

-Vi ste primjer i jedna živuća tradicija i povijest koja treba ostati živjeti. Ono što vam mogu reći je da smo poduzeli sve radnje kako bi to i ostalo tako. Na Starom Radniku sljedeće godine će biti postavljen spomenik Radniku, koji je do sada bio samo obećavan. To je ono što vi zaslužujete dugi niz godina i što će ostati nakon svih nas- istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Krešimir Ačkar, obećavši daljnju potporu za sve ono što su svojim radom napravili za Veliku Goricu.

Prigodnim riječima obratili su se i zamjenik župana Ervin Kolarec, koji se redovito odaziva ovim susretima, baš kao i Goran Kovačić, koji je s većinom Radnikovaca u prijateljskim odnosima.

Sinoćnje druženje bila je i lijepa prilika da se svi zajedno još jednom prisjete nezaboravnih kvalifikacija iz 1972. kada je Radnik najprije izbacio Zadar, a potom ispao od Istre, a obilježena je i trideseta godišnjica od ulaska Radnika u 1. HNL. O tim obljetnicima kratak osvrt podnio je Ivan Mikulčić.

Objava FOTO: Okupili se nekadašnji nogometaši Radnika; dugoočekivani spomenik na “Starom Radniku” postaje stvarnost pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.