Prijava

Vaša prijava

FOTO: Derbi koji to nije bio; rukometašice Rudara lakoćom prošle kroz Veliku Goricu

[]

S velikim nestrpljenjem u Velikoj Gorici se iščekivao derbi prvog dijela prvenstva 2. HRL Zapad između vodećeg stopostotnog Rudara i Udarnika, koji je imao dva boda manje. Važnost utakmice privukla je i pozamađan broj gledatelja u Gradsku sportsku dvoranu, koji su došli podržati domaće igračice koje su jednostavno “izgorjele” u prevelikoj željeli, te na kraju doživjele uvjerljiv 36:23 poraz.

Domaće rukometašice kao da su se prestrašile te su gošće odmah na startu povele s 3:0. Već nakon šest minuta igre domaći trener pozvao je minutu odmora ne bi li smirio svoje igračice koje su zaredale s tehničkim pogreškama, a nakon što su razbranile gostujuću vratarku Andreu Pavić, trener Zrnić u 18. je minutu pozvao i drugi time out ne bi li razbudio svoje igračice. Pomaka nije bilo, jer gošće su kažnjavale svaku pogrešku domaćih igračica koje su nakon prvih pola sata imale osam zgoditaka manjka (11:19).

Gostujuće rukometašice i u nastavku su nastavile u istom ritmu te su u 37. minuti imale i +12 (12:24). Tek nakrtako su se domaće igračice probudile i smanjile na -8 (19:27), nakon čega su ponovno “potonule” i susret završile s -13 (23:26).

U redovima Rudara čak devet igračica se upisalo u listu strijelaca koje su predvodile Alka Mileta i Katja Mikolić sa sedam golova, dok je šest postigla Natali Zahtila. Bernarad Mostarlić s 9 i Ela Bajkuša sa šest golova bile su najrospoloženije u domaćim redovima.

2. HRL ZAPAD, 9. KOLO
ŽRK UDARNIK – ŽRK RUDAR 23:36 (11:19)
ŽRK UDARNIK: Krznar, Jurić 2, Jozinović 1, Horvat, Vincek 1, Bajkuša 6, Kalajžić, Mostarlić 9, Haramina, Jambrešić, Vrabelj 1, Dunđerović, Gvardiol, Vrdoljak 1, Laco 1, Butković 1. TRENER: Dario Zrnić
ŽRK RUDAR: Kamenar, Peršić 3, Šumberac 2, Basanić 1, Raspudić 3, Zahtila 6, Bradanović 2, Vrkić, Belušić 5, Vretenar, Đuzel, Mikolić 7, Pavić, Mileta 7, Malić. TRENER: Diego Datos

Objava FOTO: Derbi koji to nije bio; rukometašice Rudara lakoćom prošle kroz Veliku Goricu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.