Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici dodijeljene ovogodišnje Nagrade za promicanje prava djeteta

[]

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić danas je istaknutim pojedincima dodijelio nagrade u povodu Svjetskog dana djece.

Nagradu za životno djelo dobila je Senka Klarić, upraviteljica Zaklade “Vaša pošta”, koja se više od 10 godina posvetila volonterskom radu podrške djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.

Godišnju nagradu za promicanje prava djeteta dobile su učenice prvih razreda srednje škola – Ljubica Marković, Klara Malčić, Ena Mikel i Magdalena Grgić. One su kao učenice 8. razreda OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu, uz podršku škole i romske zajednice, izradile dvojezičnu slikovnicu na hrvatskom i romskom jeziku, o romskom dječaku kojemu se djeca rugaju jer jednog dana želi postati doktor. Time su poslale poruku o važnosti izgradnje i očuvanju društva slobodnog od predrasuda te da se snovi mogu ostvariti.

Nagradu su dobile i Sabina Lončar, Suzana Rešetar i Marica Mikulić, članice Udruge obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Sjena”, koje su nesebičnim djelovanjem i aktivnostima dale naročiti doprinos u ostvarivanju prava djece s teškoćama u razvoju.

Nagrada za promicanje prava djeteta u 2022. dodijeljena je u Velikoj Gorici u sklopu svečane sjednica Vijeća za djecu koje od 1998. djeluje kao savjetodavno tijelo Vlade radi kvalitetnije i učinkovitije provedbe Konvencije UN-a o pravima djeteta. Na sjednici je predstavljen i model dječje participacije Grada Velike Gorice.

Objava U Velikoj Gorici dodijeljene ovogodišnje Nagrade za promicanje prava djeteta pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.