Prijava

Vaša prijava

Goričkim karatistima 11 odličja u Osijeku, Vito Hulina najuspješniji s dvije zlatne medalje

[]

Osječki karate savez proteklog je vikenda bio organizator velikog međunarodnog turnira Kup Osijeka, koji je okupio 749 natjecatelja iz 76 klubova. Svoje predstavnike u Osijeku je imao i Karate klub Velika Gorica koji je na natjecanju nastupio s kadetskom, juniorskom i seniorskom ekipom, koja je osvojila 11 odličja; 4 zlatnog, 3 srebrnog i 4 brončanog sjaja.

-Najuspješniji je bio Vito Hulina koji je u kadetima -52kg završio na najvišem postolju, te u uzrastu 13/14 godina -49kg. Vito je u kadetima lavovski odradio, a žal ostaje jedino što je Vito premlad za nastup na idućem Europskom prvenstvu, jer je trenutno vodeći u poretku- ističe trener Goran Živković.

Uz Vitu, zlato su osvojili još Ema Filković i Petar Orešković. Srebrna odličja osvojili su Ema Jukić, Luka Lukačić i Ines Grdenić, dok su treća mjesta i brončane medalje osvojili Luka Lukačić, Mia Mijović, Lucija Kirinić i Petar Orešković.

Nakon Osijeka, goričke karatiste 3. prosinca očekuje Turnir u slovenskom Trbovlju, a završetak je u siječnju 2023. na Grand Prixu u Samoboru nakon čega će se znati konačni putnici na Europsko prvenstvo. Istog dana kada će starija ekipa nastupiti u Trbovlju, mlađa ekipa U14 nastupa u Varaždinu na Kupu Sv. Nikole.

Objava Goričkim karatistima 11 odličja u Osijeku, Vito Hulina najuspješniji s dvije zlatne medalje pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.