Prijava

Vaša prijava

Velikoj Gorici titula Europskog grada sporta za 2023.

[]

U organizaciji Ministarstva turizma i sporta u Termama Sveti Martin 22. i 23. studenoga održana je konferencija „Sportska izvrsnost europskih regija i gradova – Aktivna i zdravija Europa“, izvijestila je Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice. Konferenciji su nazočili brojni predstavnici jedinica lokalne uprave samouprave, kao i predstavnici gradskih i županijskih sportskih zajednica, među kojima su bili i čelni ljudi goričke Zajednice, predsjednik Goran Kovačić i tajnik Darko Blažinčić.

Domaćin konferencije bila je Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije u čije je ime sve sudionike pozdravio župan Matija Posavec, dok je u ime organizatora nazočan bio Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, a u ime Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen, direktor za lokalni sport. Isto tako sve sudionike putem video veze pozdravila je Sunčana Glavak, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu.

Na Konferenciji se raspravljalo o nizu tema bitnih lokalnim zajednicama. Predstavljen je tako koncept Europske regije sporta i Europskog grada sporta, mogućnosti i načini kandidiranja županija i gradova i pozitivni učinci na lokalnu zajednicu kao i aktivnosti Europskog tjedna sporta i važnost uključivanja lokalnih zajednica u njegovu provedbu. Sudionici su isto tako upoznati s mogućnostima financiranja lokalnog sporta putem natječaja Ministarstva turizma i sporta, u skladu s odredbama koje će biti propisane novim Zakonom o sportu.

Također, na konferenciji je u više navrata istaknuto kako je Velika Gorica osvojila titulu Europskog grada sporta za 2023. godinu, a uručenje nagrade Europskog udruženja ACES Europe bit će 6. prosinca u Bruxellesu.

Objava Velikoj Gorici titula Europskog grada sporta za 2023. pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.