Prijava

Vaša prijava

Samborska klet i Vinarija Kos-Jurišić dobitnici nagrade “Simply the best”

[]

U sklopu “Turističke burze PUT” – godišnjega susreta djelatnika putničkih agencija, hotelijera, pružatelja turističkih usluga i zaposlenih u sustavu turističkih zajednica, sinoć su u velikogoričkom hotelu Garden Hill dodijeljene nagrade “Simply the best” za 2022. godinu.

Dvije nagrade otišle su u Zagrebačku županiju. Pobjednik u kategoriji “Restorani” je restoran Samoborska klet, dok je u kategoriji “Novi projekti u turizmu” nagrađena Vinarija Kos-Jurišić iz Svetog Ivana Zeline za projekt “Piknik u vinogradu”.

– Nagrade koje dodjeljujemo u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija ne baziraju se na pokazateljima turističkoga prometa i broju noćenja, već prije svega na ljudskosti, osjećaju, na onome što ljudi daju u kreiranju svojih turističkih programa. Dakle, vrednuje se osobna kreativnost, odnos prema proizvodu i prema sadržajima koji se razvijaju u turističkim destinacijama, ispričao je Borislav Šimenc, koordinator prosudbenog suda.

Domaćin ovogodišnje “Turističke burze PUT” je Zagrebačka županija. Osim radno-poslovnoga dijela, kojemu je osnovni cilj predstaviti sadržaje i novosti u turističkoj ponudi, program “Burze PUT” obuhvaća upoznavanje sudionika susreta s turističkim odredištima domaćina, stručne rasprave i prezentacije.

– Zagrebačka županija turistička je destinacija koja kroz priču održive destinacije nastoji promovirati autentični doživljaj. Naglasak je na očuvanju vrijednosti našega kraja, zajednice i malih ljudi, rekla je direktorica TZ-a Zagrebačke županije Ivana Alilović.

U ime Udruge hrvatskih putničkih agencija Ivana Maltar rekla je da je “Burza PUT” prilika za nove poslovne susrete i upoznavanje novih destinacija, a direktorica “Burze” Maja Šimenc poručila da je sigurna da će turistički agenti u svoje aranžmane uključiti i destinacije Zagrebačke županije. Nakon što su jučer sudionici “Burze” obišli Specijalnu bolnicu “Naftalan” u Ivanić-Gradu i upoznali se s destinacijama Velike Gorice, danas će obići turističke destinacije Zaprešića i Jastrebarskoga.

Objava Samborska klet i Vinarija Kos-Jurišić dobitnici nagrade “Simply the best” pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.