Prijava

Vaša prijava

Grad Velika Gorica pokazuje kako se vodi briga o osobama s invaliditetom

[]

Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici je obilježen skupom u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Bila je to dobra prilika da se vidi što je učinjeno i što još treba učiniti kako bi se poboljšao položaj osoba s invaliditetom. Također, tim je povodom i službeno otvorena podizna platforma u dvorani Gorica, kako bi i sportaši s invaliditetom mogli pristupiti pozornici kada su prigodna događanja. Čast da otvori rampu i prvi se popne na pozornicu imao je proslavljeni velikogorički paraolimpijac Velimir Šandor.

-Mnoge su stvari učinjene za osobe s invaliditetom. Da li možemo biti zadovoljni? Možemo, no zasigurno možemo i više- kazao je predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice Darko Matić, istaknuvši kako je najveći problem zapošljavanje osoba s invaliditetom.

-Pomaci su učinjeni, sve je više gradskih tvrtki i ustanova koje zapošljavaju osobe s invaliditetom u odnosu na prije godinu ili dvije. No, uvijek se može i treba više- zaključio je Matić.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar u izjavi medijima kazao je kako je od osam dogovorenih stvari u proteklih godinu dana riješeno njih pet.

-Stvari su krenule na bolje. Za više od 200 posto povećan je iznos sredstava za Savez osoba s invaliditetom. Podizna rampa u Dvorani Gorica je postavljena, a u tijeku je izgradnja rampe u ulici Slavka Kolara. Nastavljamo i dalje s akcijom “Jednaki u igri” te iduće sprave za igru osoba s invaliditetom postavljamo u Kurilovcu. Pripremili smo i sredstva za nabavku novog kombi vozila, a povećali smo i subvenciju za prijevoz osoba s invaliditetom-kazao je Ačkar.

Prigodnim program skup su uveličala i djeca iz Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

Objava Grad Velika Gorica pokazuje kako se vodi briga o osobama s invaliditetom pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.