Prijava

Vaša prijava

FOTO: NK Ban Jelačić obilježio 90 godina postojanja

[]

Prigodno svečanošću u Hotelu Phoenix Nogometni klub Ban Jelačić obilježio je 90 godina postojanja. Povijest nogometa u Vukovini seže u 1932. kada je na inicijativu Bolte Matkovića održana osnivačka skupština kluba. Tijekom devet desetljeća postojanja, klub je u više navrata mijenjao ime; povijest je započela kao NK Jelačić, a nastavljena preko Borca do današnjeg Bana Jelačića, što je bila i prvotna želja osnivača kluba.

NK Ban Jelačić danas je stabilna sredina, čija se seniorska momčad natječe u 4. NL skupina B, dok je najveće bogatstvo kluba šest omladinskih kategorija s više od 140 registriranih igrača.

-Slavimo 90 godina kluba, no nazdravit ćemo i za naše Vatrene koji su se plasirali u osminu finala Svjetskog prvenstva- započeo je obraćanje aktualni predsjednik Ervin Kolarec pa potom nastavio;

-Ban Jelačić danas ima svijetlu budućnost, jer prva momčad ogledalo je svakog kluba, no temelj svakog kluba je Škola nogometa, tako da za budućnost nogometa u Vukovini nema bojazni- zaključio je Kolarec.

Svečanoj sjednici odazvali su se i mnogi visoki dužnosnici predvođeni predsjednikom MO Vukovina i izaslanikom gradonačelnika Krešimira Ačkara Marijom Karapandžićem, dok su sportske snage predvodili predsjednik i tajnik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić i Darko Blažinčić, tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Mario Makarun te ispred Nogometnog saveza Zagrebačke županije i Velike Gorice Željko Mihalj i Dalibor Meić.

-90 godina je jako lijepa brojka za naš klub kroz koji su prošli mnogi ljudi. Vjerujem kako ćemo ovako proslaviti i stoljeće nogometne igre- poručio je Mario Karapandžić.
Predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić istaknuo je kako je 90 godina jako velika i značajna obljetnicu, za koju će klub prigodno priznanje dobiti na skorašnjoj priredbi najboljih u sportu Velike Gorice, dok je tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Mario Makarun kazao kako je Zajednica uvijek podupirala projekte Nogometnog kluba Ban Jelačić, a tako će biti i u narednom razdoblju.

Objava FOTO: NK Ban Jelačić obilježio 90 godina postojanja pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.