Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica dobiva Poduzetnički inkubator vrijedan više od 26 milijuna kuna

[]

Radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Velikoj Gorici u punom su zamahu. Ukupna vrijednost projekta je 26.197.557,69 kuna, od čega je 21.250.000,00 kuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Radove je sa suradnicima obišao i gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuvši kako potpisani ugovori iz prošle godine ugledavaju svjetlo dana, pri čemu su investicije sufinancirane EU sredstvima vrijedne više od 100 milijuna kuna.

-Ponosni smo na to, jer to u Velikoj Gorici do sada nije bio slučaj- naglasio je gradonačelnik Ačkar, kazavši kako je projekt Poduzetničkog inkubatora najbolji primjer odgovora kada se govori o razvijanju pozitivne poduzetničke klime.

-Ovo je bezgranična mogućnost za sve mlade poduzetnike da se uključe i razvijaju svoje inovativna rješenja i razmjenjivati iskustva. Ovime se dobivaju te mogućnosti rada na novim tehnologijama. Upravo iz tog razloga Poduzetnički inkubator će predstavljati inovativnost ne samo u poticaju poduzetničke klime nego i svega onoga što bi jedna mlada osoba kroz jedan takav pothvat mogla ostvariti- zaključio je Ačkar.

U okviru projekta VG Poduzetnički inkubator, predviđa se izgradnja poduzetničkog inkubatora ukupne površine 2.031,5 m² bruto građevinske površine, odnosno tlocrtne površine od 1.137,4 m² i neto korisne površine zgrade 1.845,10 m². Unutar samog inkubatora na dvije razine nalazit će se 31 ured namijenjen poduzetnicima, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru za poduzetnike početnike, dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana ukupnog kapaciteta 150 mjesta sa svom popratnom opremom i tehnikom.

Predviđene su i tri prostorije (mini labovi) za smještaj specijalizirane opreme koju će moći koristiti svi korisnici inkubatora, poput: 3D skenera, 3D printera i drona opremljenog posebnom kamerom za potrebe edukacije projektnog dionika VG Veleučilišta. Osim navedene opreme još se predviđa i oprema dvorane za sastanke, velike konferencijske dvorane, kompjuterske sobe, sustava za pristup i nadzor te oprema računalima.

Kako je istaknuo voditelj gradilišta Goran Čolofir iz tvrtke Graditelj svratišta radovi napreduju planiranom dinamikom i sve bi trebalo biti završeno do listopada sljedeće godine.

Objava Velika Gorica dobiva Poduzetnički inkubator vrijedan više od 26 milijuna kuna pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.